den här helgen

har det varit ett fasligt skjutsande på festglada ungdomar. Igår körde jag Lina och Bella till Ludvika där det är marknad. Vi kom överrens om att dom skulle hämtas kl 1 men sen ringde dom och ville bli hämtade halv 2 i stället, det slutade med att vi  kom från Ludvika kl 2 och var hemma ungefär halv 3.
Ikväll är det fest i Löa. Naturligtvis skulle dom dit...det är ju sommarvärme och fester för ungdomar häromkring är inte allt för ofta. Mamma är chaufför såklart....det blev 2 vändor, tur att det bara är ca 1mil till Löa. Så nu sitter jag här och väntar på att få åka och hämta dom...dom skulle ringa när det blir dags men förhoppningsvis så slutar festen 1 och eftersom dom är 6 ungdomar så må det ju bli 2 vändor igen, så har jag tur så är jag i säng till 2 iaf.

Prinsessan Wilma 3 år idag!



Grattis farmors lilla prinsessa, hoppas du får en bra dag med presenter glass och tårta.
I morgon blir det mer för då kommer vi allihop.
Pussar och kramar från oss alla.

Jag tror att

äldste sonen gick i taket rejält när jag skrev om gäddorna ha ha ha. ( kommentar i förra inlägget) Nu vet jag iaf var jag ska göra av dom otäckingarna hädanefter....för inte tusan tänker jag äta dom iaf=).

Nu har jag

kokat 3 gäddor, fy tusan vad det luktar illa=( men katterna är som galna. Det är ju till dom jag kokar gäddorna, tror inte att nån i den här familjen skulle komma på tanken att äta dom, det är kattmat tycker vi allihop.
Den största gäddan kastade jag....den hade huvudet kvar...och den stora munnen=( den var riktigt stor skulle tippa på ca 4 kilo, dom andra tre var på ca 2 kilo och dessutom hade dom tagit bort huvudet och rensat dom. Det var Lisa som drog upp den största och hon ville visa hur stor den var så därför fick dom inte ta bort huvudet. Huvva jag tyckte att den blängde på mig med sina otäcka ögon och hal och slemmig var den oxå, jag tog på mig handskar och lyckades få ner den i en kasse och sen bar det iväg ut till soptunnan......ska jag offra mig och koka gäddor åt katterna så ska dom åtminstone vara huvudlösa, men nu har dom en massa kokt gädda i frysen iaf och jag tycker inte att ungdomarna behöver fiska nå mer på ett tag nu.......             

Snart är det dags

för val, val till Europaparlamentet och för första gången när det gäller EU så är jag helt på det klara med vad jag ska rösta på....Värnar alltför mycket om intrigiteten, det är viktigt för mig att staten inte ska kunna gå in och se allt, vi har alla rätt till ett privatliv...därför får piratpartiet min röst....

Nytt intresse

hos undomarna är att fiska. Idag kom Lisa och Lina bara hem från skolan och vände, Erik, Maciek, Pontus, Rickard och Bella stod och väntade, dom hade inte ens tid att äta utan bredde ett par mackor och for iväg.
Igår fick Erik upp en stor öring det är väl det som gör att det är så kul, nu vill alla få en öring=).
Jag ska laga till den där fisken i morgon så får vi se hur mycket dom fiskar efter det ha ha ha. Det är
bara ett problem...jag är inte en sån där som står vid spisen och fixar och trixar, nej enkelt och snabbt ska det vara så nu upptäckte jag att jag inte har nåt bra recept på öring=(.
Är det nån som har det så får ni gärna dela med er av det...men det ska vara i ugnen=).

Vilken härlig

och varm dag. Inte ens tvättstugan får mig på dåligt humör.....Somnade sent och vaknade tidigt...
många lediga dagar framför mig och idag blir det tårtkalas i Församlingshemmet med äldsta dottern och trollungen=)

Nu har vi ätit

räkmackor och tittat på Solsting & Snesprång, han är för rolig den där Dag-Otto=). En lugn och skön kväll med andra ord och det kan behövas efter helgens jobb.
Var på en promenad med hunden tidigare i kväll och tog en sväng förbi hos trollungen, hon är för härlig, blir så glad när mommo och vovven kommer så hon vet inte hur hon ska göra, det blir både hoppa och ramla och konstra på alla vis...lilla tokunge=).Är så skönt att dom har flyttat upp på byn så man kan bara svänga förbi en liten stund, ett par dagar utan att ha träffat Tovan gör att man får abstinens.......
Ska åka och träffa lilla prinsessan i helgen oxå, hon fyller ju 3 år på lördag, stora damen redan och i den allra härligaste ålder nu, vi träffas ganska ofta ändå fast hon bor i Vingåker, är ju inte så himla långt dit så blir längtan för stor så är hon bara 1 timme och 45 min bort=).

Regn, regn

och åter regn....egentligen passar det mig utmärkt eftersom jag jobbar hela helgen, men det känns som det kunde vara lite sol iaf för alla som är lediga. Nu återstår en natt och sen 9 dagarsledigheten då kan man ju hoppas på lite sol........
Tidigt i morse vid 5 tiden var det sol och verkade som att det skulle bli jättefint idag, vi var hos en brukare som alltid vill veta vad det är för väder och när vi sa att det var sol och fint så säger hon: Morgonglans och käringadans varar sällan till kvällen........ack så rätt hon fick, verkar som om dom där gamla ordspråken stämmer=).

Märks att det är sommar snart

det blir allt tyngre och tyngre att gå till jobbet.....man är trött på allt och alla, vill ha lite annat nu. Det är ju faktiskt ganska tjatigt att gå till samma plats varje gång, se samma människor och utföra samma sysslor, nåja inte riktigt samma men nästan iaf. Det är inte så stora variationer iaf....dom behövs dom där veckorna när man får göra nåt annat se andra människor och koppla av. Sen känns det bra igen när man kommer tillbaka och så orkar man ett år till....nästan.
Jag trivs på mitt jobb,det gör jag verkligen men jag tror nog att dom flesta känner så här när semestern närmar sig=).

Bara Lina och jag hemma=)

Lisa, Rickard Erik och Minna är till Vingåker där Rickard ska ställa ut Amazonen i morgon. Det är Vingåkraträffen som arrangeras av Realcar och Garaget och Rickards pärla var en av ca 200 bilar som blev antagen att ställas ut där=).
Passar ju bra att det var i Vingåker eftersom storebror bor där och då kan dom ju sova över där så blir det inte så stressigt i morgon.
Rickards Amazon är verkligen en skönhet....synd bara att han inte kan ha den parkerad här i byn, det finns några intelligensbefriade idioter som tycker att dom har rätt att ge sig på och repa bilar. Förstår ju att det är av avundsjuka, dom har ju inte ens lyckats med att få ett körkort, tycker egentligen mest synd om dom, måste vara tungt att inte ha något riktigt liv, dom har väl aldrig fått nån riktig chans och tyvärr kommer dom att föra det vidare om dom inte tar tag i det....
Nåja nog om det, lägger ingen energi på sånt....
Är iaf kul att Rickards bil kom med så mycket tid och arbete som han har lagt ner på att få den så perfekt, den är som ny och den röda lacken glänser=).
Det är även marknad i Vingåker, prinsessan har sagt att hon ska åka karusell med Lisa men det betvivlar jag starkt.
Kommer ihåg hur det var sist på Kopparbergsmarken då jag stod och fotograferade henne och hennes pappa när dom åkte, när jag la in korten på datorn så upptäckte jag  att hon inte alls såg nöjd och glad ut, snarare tvärtom och när jag pratade med hennes pappa i dag så visade det sig att hon inte ville åka karusell, inte idag iaf får se om hon ändrar sig när Lisa kommer=). Men handla det gjorde hon klänning och ballong med Hello Kitty på.
Lisa ska baka prinsessans födelsedagstårta när hon nu ändå är där, klart att man ska utnyttja faster som är utbildad konditor, dum vore man väl annars. Marsipantårtor går alldeles utmärkt att frysa in och är som färska när man tinar upp dom. Så då är tårtan klar när prinsessan fyller 3 år och vi alla ramlar in nästa söndag...presenterna är oxå klara och den rosa cykeln har hon för länge sen bestämt att hon ska få av farmor så den kommer med en massa annat.

Varje gång

jag varit ut med hunden i skogen så undersöker jag henne så att det inte är nån objuden som följt med oss hem, fästingar tex. Har hört att det är gott om såna i år och dom är inte välkomna hos mig det kan jag säga.....
Jag har ALDRIG haft nån på mig eller sett nån på hunden men jag lovar att skulle det vara så att jag fick nån på mig en dag så skulle det bli ett vrål som hördes ända upp till äldsta dottern och hon skulle komma springande och vråla lika mycket för hon skulle nog få lika mycket panik som sin mamma och vem skulle då hjälpa mig att få bort den? Jag blir galen bara ett litet kryp har landat på mig och knallar omkring hur skulle jag då inte bli om en fästing BORRAR sig fast på mig, huvva hemska tanke, känner paniken komma bara jag tänker tanken........

Är så

jäkla trött på den där galningen i Stråssa som är ute och kör som en jäkla idiot sent på nätterna och tidigt på mornarna.
Det är bara en tidsfråga innan det händer något. En natt förra veckan var det inte mer än ogjort att vi hade smällt med honom då han kom som en galning på fel sida, hade vi kommit lite fortare så hade vi inte haft en chans. I morse kl 5 så mötte vi honom igen precis när han svängde av mot Nederhyttan, samma fart hade han då. Det är fler som har hållt på att smälla med honom, tydligen så tror han att han är ensam ute på vägarna och kan vara ute och leka....tveksamt om han ens har körkort, han har ju kört av vägen förr och är välkänd av polisen. I natt ska jag banne mig åka förbi där han bor och ta reg numret och sen ska polisen få en påringning....innan nåt allvarligt händer.

Studenten

har blivit ett enda stort jippo=( måste man vara miljonär för att ha råd att låta ungarna ta studenten? Inte verkar det vara nåt för vanliga löntagare längre iaf. Det börjar ju redan på hösterminen då studentfesterna drar igång, ska man gå på alla ja då blir det dyrt, sen är det ju studentkryssning som kostar ca 1000 kr, bal 600 kr sen ska det efterfestas på Klaras, studentkvällen är det fest på Strömpis 150 kr, sen tillkommer studentmössa 750 kr, klänning, skor och accesoarer, balklänning, studentskylt och en massa annat.....puh.....Mellandottern och hennes pojkvän har iaf beslutat att bojkotta balen den 28 maj, verkar ju lite dumt att betala 600 för en bal som varar ett par timmar och så ska man gå på krogen i balklänning...eller vad har dom tänkt sig, ska dom som inte bor i Örebro ha ombyteskläder med sig? Betala en dyr balklänning och håruppsättning för en kort stund...nej dom gör alldeles rätt i att strunta i den, den roligaste dagen är ju ändå studentdagen, bättre att lägga allt krut på den och göra den dagen till ett roligt minne för livet och kryssningen har dom ju redan varit på i helgen och den var tydligen mycket lyckad, var två nöjda och fortfarande festglada ungdomar jag hämtade i Löa i går kväll, dom fick skjuts dit från Lindesberg med en snäll mamma som hämtat sin son och lät dom åka med, så blev det inte så långt för mig att hämta dom. Ska iaf bli skönt när det här är över, känns som att det håller på alltför långt i förväg.......
I natt är det jobbdags igen och jag har sovit som ett a***e i natt=( förhoppningsvis hinner jag lägga mig en stund innan jag ska iväg annars blir det inte kul inatt..............

Helt otroligt......

Jag gick och la mig vid 12 i natt och somnade på en gång sen har jag sovit som en klubbad säl heeeela natten,bara vaknat till ett par gånger men då allt varit tyst och lugnt så har jag somnat om. Förresten ögonen gick inte att få upp så det fanns inget val. Varken hunden eller katterna har hörts av, dom har sovit dom oxå...det var bara vi hemma. När jag väl vaknade och satte mig på sängkanten och tittade i mobilen vad klockan var trodde jag inte det var sant...den var 15:35....hur i hela fridens dar kan man sova så länge? Sov ju som om jag skulle ha jobbat natt ...Min första tanke var att mobilen visade fel tid(troligt ha ha ha) kollade på datorn, samma tid..inte förrän jag hörde tingshusklockan slå 4 slag insåg jag att jag faktiskt hade sovit så länge=). Duktig var lilla vovven som hade hållt sig så länge, visserligen var hon ut sent i går kväll men ändå. Hon låg i Eriks säng och sov när jag vaknade, sådan matte sådan hund va? Yrvaken och med håret på ända sprang jag ut med henne, tur att grannarna vet att jag jobbar natt, kunde ju alltid ha skyllt på det om nån hade kommit ha ha ha. Har nyss ätit frukost eller vad man ska kalla det och ska ta en ordentlig promenad med hunden, sen i kväll ska jag åka och hämta Lisa och Rickard i Lindesberg, Lina är i Hallsberg och Erik hos Minna i Bångbro som vanligt så det är fortfarande väldigt tyst och lugnt här, får väl passa på att njuta av det=).

Melodifestivalen

är verkligen överskattat....hade bestämt mig för att inte titta på framträdandena utan bara lyssna....alla låter fan lika...lika illa iaf. Det är nog dags att tänka över om man överhuvudtaget ska fortsätta med den här  patetiska tävlingen som inte längre är en tävling i musik utan mer av artist......dessutom så har ju inte dom nordiska länderna inte  en chans mot balkanländerna och öststatsländerna som bara röstar på varandra...nej lägg ner skiten och lägg pengarna på nåt vettigt......

Nu har jag

jobbat mån, ons, tor,fredag natt och är ledig i två dagar. Jag har bytt med A och jobbat hennes fredag så tar hon min fredag nästa vecka. Så nästa vecka som normalt är den tuffa veckan blir  riktigt bra=), blir riktigt skönt att bara ha lördag och söndag natt och sen kommer den låååånga sköna ledigheten....som brukar gå mig på nerverna ha ha ha.
Idag har jag bara tillåtit mig själv att sova 4 timmar, måste göra så när jag går av annars blir det så satans svårt att ställa om dygnet, men det funkar fint...är full av energi och tvättar och städar, ska ta itu med det sista av stryktvätten oxå och naturligtvis promenad med lilla vovven=). Skulle tro att jag inte hinner se så mycket av melodifestivalen i kväll, ögonlocken har en tendens att falla ner när jag ska se nåt och har jobbat natten innan, men jag tror inte jag missar så mycket....opera är inte riktigt min grej och dessutom tror jag inte att Malena kommer så värst långt...blir nog till att kvala nästa år igen.

Det har varit dåligt med tid

att blogga=) prinsessan tar all min tid när hon är här, men det är väl så det ska vara med barnbarn, när man har dom så får dom 100% uppmärksamhet för sen har man ju all tid i världen att göra andra saker när dom åkt hem.
I torsdags kom iaf prinsessan hit, hennes pappa körde henne till Lindesberg där hon hämtades upp, hon tyckte att vi skulle gå på en gång till affären och handla godis, men eftersom det bara var torsdag fick hon nöja sig med en glass=).

Fredagen ägnades åt att först åka till badhuset i Lindesberg där det busades och plaskades med farmor och fastrarna. prinsessan tyckte det var kul med strömmen där man bara följer med, alla ställen där vattnet sprutade ut när man minst anade det och fick sig en dusch och bubbelpoolen förstås. När det blev för kallt i äventyrsbassängen så gick hon in till barnundervisningsbassängen där är det 30 grader i vattnet och riktigt skönt. Det enda hon inte ville var att åka i vattenrutschbanan, den var för stor och läskig.....
När vi kom hem så ville hon gå till kusinen, lilla trollungen som har flyttat och inte bor så långt från mormor. Tovali blev så glad att se Wilma och dom busade och lekte en stund sen gick vi hem för lite fredagsmys med chips och läsk.

Lördag förmiddag kom Tovali hit då hennes mamma och pappa skulle köra lite mer möbler till nya huset, då blev det ännu mer kusinbus. På eftermiddagen körde vi Lina och hennes kompis till crusingen i Lindesberg och sen ville Wilma till Tovali och leka i stora lekparken som ligger bredvid deras nya hus så då gjorde vi naturligtvis det, efter att ha gungat och rutschat och lekt så for vi hem för att mysa och äta godis...idag var det tillåtet, det var ju lördag=).
Söndag förmiddag mötte vi upp trollungen och hennes mamma och pappa för att gå på "kyrkis" familjegudstjänst ute på malmtorget mitt i byn. Mycket barn var det där och roliga aktiviteter som ansiktsmålning, sagoberättare och en jätterolig trollkarl...Filliokus Fredrik som var med i ett barnprogram för ett par år sen, han var jätterolig och trollade och skojade med barnen och sen serverades det korv och läsk oxå förstås, en mycket lyckad dag.
Efter att ha ätit middag så åkte vi mot Vingåker och hem till prinsessan där hennes pappa väntade på henne och det var en trött liten prinsessa som snart sov i sin säng och farmor for tillbaka hem till Kopparberg igen.





Vi kan sitta still och rita iaf en liiiiten stund=).



Gunga i lekparken är roligt.....



Klättra likaså...



trollungen är en hejare på att klättra fastän hon bara är 1 år.....



Man kan vara under rutschkanan....



och man kan sitta på den........



trollungen går aldrig....hon springer



Titta Tovali vad jag kan hoppa högt=)



Tovans gungor är oxå roliga



Roligt var det att gå upp på scenen och sjunga med alla barnen, fina blommor att vifta med hade vi oxå, Tovali hade gjort en tussilago till sig själv och en krokus till kusinen.....



Men lite pirrigt kändes det så det var tryggt att sitta i mammas/fasters knä



korv med bröd och läsk smakade bra efter sången....



Tovan hon har sin egen stil när hon fikar....



Så här glad blir trollungen när hon får träffa kusinen Prinsessan...........

Dagarna bara går

och jag hinner ingenting....hur hann jag som ensamstående 5 barnsmamma när jag inte hinner ett enda dugg med en liten prinsessa här? För att inte tala om när både prinsessan och trollungen är här....Jo jag vet trollungens mamma  och  prinsessans  pappa var tonåringar när lillebror och systrarna var små och jag hade stor hjälp av dom, dom var verkligen duktiga, bytte blöjor och kokade välling, var barnvakt och hämtade på dagis...är så stolt över mina fina ungar...Anna, trollungens mamma är utbildad lärare och Tobias , pappa till prinsessan är undersköterska och jobbar med personer med aspergers och autism, men han är jätteduktig med datorer och vill utbilda sig inom det, det kommer han att fixa lätt.Bra förebilder har dom varit för dom tre sladdisarna och jag tror att jag kommer att kunna vara lika stolt över dom när dom en dag flyttat och skaffat utbildning och dessutom har Anna och Tobbe igen det dom gett sina småsyskon, Erik,Lisa och Lina avgudar nämligen sina syskonbarn och vill gärna att dom kommer och då busar och gosar dom och ger dom all uppmärksamhet....Känner mig så lyckligt lottad, 5 fina goa ungar och 2 underbara barnbarn..........

En regnig dag

men jag tänker inte klaga på det...nej det behövs verkligen lite regn nu när det är så torrt överallt. Har min 9 dagars ledighet nu, men ska jobba en extra natt på måndag så det blir "bara" 7 den här gången=). I går hade Lina två av sina kompisar från Hallsberg och Hällabrottet här så det var mycket fnitter inifrån hennes rum, blev säkert en jättesen kväll för dom, jag hörde hur dom sprang till tåget i morse verkade som dom var lite sena=). Själv vaknade jag jättetidigt i morse, vet inte vad klockan var och bryr mig inte om det heller för det var tidigt...alltför tidigt för nån som är så morgontrött som jag är. Det jag vaknade av var ringsignalen från en mobil och det var inte min mobil...det var Linas som hon hade på laddning...tur att jag har förmågan att somna om iaf, men varför hon inte lagt den på sitt eget rum begriper jag inte, tonåringar är ett konstigt folk, dom gör de mest konstiga saker och anser att det är helt naturligt, men skulle jag lägga min mobil på hennes rum och dessutom ha den på väckning tidigt på morgonen när hon är ledig så skulle jag nog ganska omgående  dumförklaras=).
Trollungen och hennes mamma kom förbi en stund oxå i går kväll. Dom hade varit ute på en cykeltur, hon älskar nämligen att cykla. Lina skulle ta henne när hon kom men då sa hon nej, men när Erik tog upp henne så räckte hon armarna mot honom, gissa om morbror var stolt.....



En lite äldre bild på Tovali och en stolt morbror Erik som hon lätt lindar runt sitt lillfinger=).

Väntar finbesök med tåget idag...en liten prinsessa anländer med faster Lina på em. Alltid lika roligt när hon kommer och den här helgen har vi fullspäckat program.
Måste återgå till tvättstugan, är det nåt som är tråkigt så är det att tvätta...och ta reda på tvätten=(.

RSS 2.0