Tack Jeppe

för att du räddade din virriga moster, kanon att det verkligen var sant . Dom filmerna väntar vi verkligen på, håller med dig dom kan inte bli annat än hur bra som helst=).

Har jag drömt

eller ska dom göra film på Stieg Larssons milleniumböcker?Är inte säker på om jag har läst det nånstans eller drömt det, skum känsla,hoppas det inte är en dröm=).

Skillnaden mellan

skolor blev uppenbar idag, ringde storåskolan för att sjukanmäla Lina( som har grymt ont i halsen ) då visade det sig at hennes mentor hade ringt igår kväll bara för att höra hur hon trivs och att hon har det bra i skolan. I dag ringde S från Ljusnarsskolan och undrade om Lina hade bytt skola eftersom hon inte varit i skolan men fortfarande står kvar på deras listor...EFTER MER ÄN EN VECKA, herregud  behöver jag säga mer om varför Lina ville byta skola? Intelligensnivån är inte speciellt hög bland skolorna i Ljusnarsbergs kommun och tack o lov att inte Wilma bor här och behöver gå i skolan här för så illa vill man inte dom man älskar mest av allt i världen<3. Ska försöka få nåt gjort hår hemma nu innan jag far till Grönbodahemmet, börjar inte förrän halv tre idag och slutar nio=) såna dagar gillar vi....dessutom börjar jag åtta imorgon , heja EU^^)

Ecke kom

o hämtade mig från jobbet ikväll och jag hade lovat M att hon kunde åka med hem så hon slapp ta bussen, men vad händer jo när han väl kommer så har han tre tjejer med sig... det blev till att tränga ihop sig och hoppas på att att Pekka har gått o lagt sig^^). Annars har kvällen varit bra, har jobbat med två duktiga vikarier, värre var det när jag kom till jobbet lät som en hel hönsgård , har funderat på att skaffa öronproppar för det här bådar inte gott, det värsta som finns är för många käringar på ett ställe det låter för j.....t alla ska ju prata i munnen på varandra och ingen lyssnar på någon, kan ju iaf ta med mig mobilen och lyssna på mp3 spelaren=) bara man slipper lyssna på detta evinnerliga kackel....Vi kan ju låtsas allihop att det blir sååååå bra när grupperna har slagits ihop o vi är femton stycken  käringar som ska komma överens haha ska bli kul att se vilka som ryker ihop först=). Nej nu ska jag krypa ner i bingen och invänta herr J.B/ Natti sov gott.

Har inte

skrivit på ett par dagar nu, har inte haft tid ibland springer bara tiden iväg och man hinner ingenting. Vi har iaf varit och köpt en ny bil=) känns lite säkrare att åka volvo än den lilla golfen^^) så nu ska "Goffe" till slöjsmossen för att fixas till med lite smågrejor sen ska han säljas, kan inte påstå att jag kommer att sakna honom speciellt mycket ( inte lika mycket som Audin iaf där jag hade separationsångest) han var alldeles för liten och har bara två dörrar så det är inte en bil för nån med cellskräck kan jag lova....Har inte tid att skriva mer, ska ringa Ankie och sen är det dags att göra sig iordning för att dra till Storå, måste ta tåget idag(trots ny bil) för den kära sonen försov sig imorse så han var tvungen att ta bilen till skolan, hm hm medvetet eller inte jag vet nog vad jag tror iaf=), Tjingeling så länge

måste bara

berätta att precis när jag publicerade förra inlägget så ringde telefonen, det var Lina, Anna o Bella som redan var hemma från parken som tydligen slutade tolv och inte ett och vad tror ni händer jo jag blev TVÄRPIGG det måste vara nåt psykologiskt med det=) får forska i varför det blir så. Natti igen.

Trött som

bara attan, men måste ändå vara vaken till åtminstone halv två, eftersom yngsta terroristen är i Ställdalsparken och det slutar kl 1 och sen tror jag att bussen går kvart över. Det är för jäkla märkligt att när man får gå och lägga sig då är man pigg som en lärka, men om man av nån anledning måste vara vaken ja då är man så trött så man skulle kunna somna stående... mycket märkligt=).Börjar iaf jobba kl 13 i morgon oxå så det är ju ingen fara att man försover sig iaf, sen är jag ledig på måndag men dom två kommande veckorna ska vi inte tala om för då får jag kräkreflexer=(. Nej måste hitta på att göra nåt för annars somnar jag rakt upp o ner och nu är det ju iaf inte mer än en timme kvar att vänta, så natti för idag hörs i möra.

Panik

blev det idag...vaknade halv 11=) hur i hela fridens dagar ska det här gå? Frukost och tidningen i rekordfart, in i duschen, in med köttfärslimpan i ugnen men hinner inte koka potatis så vill dom små liven ha nån mat så får dom fixa det. Annars har vi ju några pizzerior här oxå^^). Nej har ju inte tid att sitta här ska se om det går att få liv i Erik o Lina annars får det vara då åker jag ändå o ringer sen, tur att telefoner finns, så dom inte kommer undan=). Höres ikväll.

En lugn kväll

här hemma, Lisa o Rickard är i Örebro till i morgon Lina har varit till djäkens med Anna o Erik och Ecke har varit hemma hela kvällen....Men nyss fick han rycka ut superkusinen var i behov av snabb hjälp så då blev det snabb utryckning. Det är skillnad på olika tydligen för om jag ber honom om nånting så tar det från några timmar upp till flera dar, men när superkusinen vill ha hjälp med något så är det som han blir stålmannen och flyger iväg på en tusendels sekund, skumt=). Nej nu får det bli natti natti om jag ska orka jobba i morgon , börjar ju 13:00=).

Igår kväll

när jag satt och läste Expressen så såg jag en bild på Mikael Samuelsson, han som var så himla snygg i TV-serien Rederiet, höll på att få slag när jag såg bild på honom nu, en långhårig äcklig pluffsig GUBBE...Då kom jag att tänka på när Lina gick på mellanstadiet och jag var till skolan och hälsade på, i korridoren fanna en tavla med bilder på personalen och en ny resurs hade börjat där, jag läser hans namn och säger till Linas lärare jag var en gång väldigt kär i en kille med samma namn , han kom från Grängesberg, då säger hon det är ju han ....och då någonstans känner jag igen honom...men ...det här är ju en GUBBE med flint, jag har aldrig varit kär i nån gubbe det var en snygg charmig kille var f-n har han tagit vägen, det kan vara hårt när åren plötsligt kommer ifatt en på samma sätt som det gör på morgonen när man tittar i spegeln och undrar vad fan det är för kärring som står där och glor på en=).

Hade tänkt

att gå upp o få iväg terroristerna till skolan och sen få krypa ner i sängen igen när dom hade gått till buss o tåg när jag var ledig, men nej då har man terrorister så är man aldrig säker=). När klockan var stax före 8 såoch jag precis druckit ur sista skvätten kaffe och ser framför mig den varma goa sängen, vad händer då? jo telefonen ringer och det är Lina som berättar att tåget inte kommer och det är buss insatt men den har inte heller kommit=( Jag inser nu att det här med att få krypa ner i bingen igen det kan jag nog fetglömma, men i sista desperat försök ber jag henne vänta tio minuter till och se om inte han däruppe kan vara liiite samarbetsvillig och se till att bussen kommer....men nejdå det gick ju inte( hade jag egentligen väntat mig det?)Det blev bara till att hoppa i kläderna och köra henne till Storå,men jag passade iaf på att handla när jag ändå var där så jag kan byta i Gunnars låda och när jag kom hem så var jag ju inte trött så då kunde jag ju lika gärna bädda sängeländet och börja städa istället, kul på min ENDA lediga dag=(.

Ibland måste man räkna till

tio flera gånger om , hur i h.....e kan en människa vara så j...a egotrippad o fullständigt korkad utan att fatta det själv? Jag har verkligen försökt att acceptera henne och vara så proffessionell imitt jobb att jag inte visar vad jag tycker om henne egentligen men nu vete f-n om det går längre, det kanske är typiskt för nån helt utan utbildning att veta o kunna allting bäst, men det är väl det dåliga självförtroendet som yttrar sig så. Hoppas verkligen att den nya chefen vi får inte går på hennes rövslickeri utan vågar vara chef och visar vem som bestämmer, Det står fan ta mig FALSK i pannan på den j...a f....n , orkar inte höra hennes j...a jag tycker och då ska det vara nån j...a lag, nej vi är fani mig en hel grupp som ska tycka, tur att jag är ledig imorgon så man får lite andrum.

Kvällen gick ganska

fort,slutade kl 21.00 ikväll och börjar inte förrän 08.00 imorgon ( tack EU för det, det enda bra jag kan se med EU)har jobbat med syskonen H, att brodern är superduktig har jag sagt förut men jag tror att systern är minst lika duktig iaf av det jag har sett, är iaf två jättefina ungdomar. Lina har haft en bra dag i skolan och tyckte det var spännande men lite pirrigt i morse, men hon är iaf glad över att ha bytt skola och slipper den här j...a hålan åtminstone dagtid. Erik vet jag inte så mycket om hur han har haft det idag för han låg o sussade så sött när jag kom hem=) han som så många gånger i sommar predikat om att han ABSOLUT INTE kan sova tidigt( såklart man inte kan när man sover till 4-5 på em) så det skulle bli sååå svårt när skolan började *skrattar*. Lisa börjar först imorgon men hon är av naturen kvällstrött så hon sov oxå, så här lugnt o tyst har jag inte haft det på länge, känns lite skumt men mest skönt=). Nu ska jag glo lite på dumburken så håret får torka efter duschen sen får jag väl krypa ner i sängen o vänta på John Blund, han brukar ju inte vara så långt borta^^) Natti Natti

Farmor har sovit

som en klubbad säl inatt=) undrar vad det beror på........halv elva låg jag i sängen och somnade på två röda, en så tidig kväll har det inte varit på den dag jag minns^^). Men det är värt att vara lite trött när man får låna det bästa som finns, älskade goa unge du är världens underbaraste<3.I morse blev det till att gå upp tidigt, Lina börjar i Storåskolan idag och så glad för att gå till skolan var det länge sen jag såg henne. Hon gick upp halv sex och åkte med tåget tjugo i sju, Erik fick oxå kliva ur bingen ,blev väl rena chocken för honom at gå upp den tid han i vanliga fall går o lägger sig=) jo jo det är slut med den vanan nu och han måtte väl vara utvilad med det bonussommarlov han fick....Nej måste rusa nu, ska iväg till det där nödvändiga ontet som kallas jobb=( Höres ikväll om orken finns

Dagarna går fort

när en liten prinsessa bestämmer vad man ska göra=). Hon är verkligen ett yrväder och är på tio ställen samtidigt^^). I dag har hon erövrat soffan oxå, ser för härlig ut när hon har lyckats med något, annars har vi mest varit ute idag i det underbara sommarvädret, vet inte hur många människor hon charmat idag  hon är ett enda stort solsken den ungen. Träffade gammelfaster (hi hi) och vovven Tino idag och prinsessan fick sig ena rejäla pussar=) hon kallar oxå honom för mjau men då är det den största katt jag nånsin sett iså fall=). Vi har gjort play doh lera idag så det ska vi greja med imorgon , blir så mjuk och hanterbar lera så det tycker nog prinsessan om att hålla på med. Den lilla skrutteluttan var seg som ett hubba bubba tuggummi ikväll när hon skulle sova och for upp o ner i sängen men till slut fick John Blund övertaget och hon somnade men då var klockan över tio och hon hade inte sovit mer än en halvtimme på dan, hon har då energi för tio. Men det har inte farmor så nu blir det natti natti så man orkar en dag till med detta lilla energiknippe=).

En ny lek

eller en ny ritual, vet inte vilket men ikväll när prinsessan skulle bada vad händer.....jo samma procedur som igår=( hon skiter i badet, ungen ur badet,farmor mockar skillnaden mot igår var att den lilla skitungen måste i badkaret igen för den här gången hann vi inte tvätta henne. Ungen i badet får duscha den här gången=), i badlakanet och torkas, farmor tar fram blöja och pyjamas, ungen sticker....hämtar henne upptäcker bajs på fingrar o lår^^) i badet igen dusch, handduk fort på med blöja o pyjamas, säger till Lina att försöka hitta bajset..hon kom från fotöljen, problemet är att den har samma färg som det vi letade efter=). Lina tar ett papper och drar över fotöljen(tur att den är av skinn) hittar inget vi smyger som två indianer på jakt... Plötsligt skriker Lina till jag har hittat det med min fot fyyy vad äckligt...kan inte låta bli att skratta men blir snart tyst för jag hittar också det med min vänstra fot... TVÅ små högar, Lina kommer med papper sen blir det tillatt hoppa på ett ben till badrummet och tro mig eller ej jag svingade upp foten i tvättstället i ett huj... jag blev rådlös själv så vig har jag nog inte varit på många år men med lite skit under foten går allt.Vete tusan om jag vågar bada henne nåt mer^^) får väl sätta på henne byxor först...Nu ska jag iaf göra iordning lite välling och stoppa den lilla skrutteluttan i säng.

Skulle gå

på toa, den andra alltså som ligger i andra änden(inte den med badkar) när jag trampade i något=) jag tänker inte tala om vad, men jag kan ge en ledtråd, det var samma som jag såg i badet^^). Hon är inte bara en busunge hon är oxå en skitunge=).

Efter godiset

var det dags för badet, behövdes nog för att få bort allt choklad, zootabletter, festis,sockerdricka, glass o diverse mat. Hon älskar att bada så det är ju inget problem med det. tvätta håret går oxå jättebra, sen lekte hon en stund med sina saker  men så helt plötsligt såg jag nånting och fick en "flashback", det där hade jag varit med om förr(det är ju iaf 15 år sen Lina föddes) hon hade bokstavligen skitit i vattnet=) nåväl ur med ungen och ur med vattnet sen blev det till att mocka^^). Nattlinnet och blöja kom på och så satte vi oss framför tv:n eller rättare sagt jag satte mig och hon for runt som ett yrväder. hon har hela tiden försökt att klättra upp i soffan o fotöljerna utan att lyckas, men rätt vad är ser jag i ögonvrån hur hon sitter i den andra fotöljen och blicken jag fick var obetalbar, där fick du farmor, titta vad jag kan^^),sen har hon hoppat upp och ner i fotöljen en lång stund bara för att visa att hon kan ,den lilla skruttan. Sen har hon bytt kanal och stängt av tv:n för mig ett antal gånger hon gillar verkligen alla dosor till tv och annat, hon försvann en stund och jag letade då satt hon i fotöljen och hade lagt en filt över sig så hon inte syntes. busunge det är vad det är och jag nog vem hon har fått det ifrån , det är ju inte bara så att hon är en kopia av sin far när han var liten, hon är lika påhittig oxå=). Men nu sover hon så sött och ser så änglalik och oskyldig ut som bara en liten prinsessa kan<3.
 

Med en liten prinsessa

i huset är det inte en lugn stund=), idag har vi varit och handlat och köpt glass och herre gud vad glass det är i en strut, det kan man aldrig tro men när en ettåring äter det så märker man^^). Hon var fullproppad med glass både invändigt och utvändigt och vagnen , den måste nog ta sig ett bad den med innan hon åker hem annars känner nog inte hennes mamma och pappa igen den. Sen gick vi ut till Lådan och handlade lite där oxå och då somnade Wilma en stund. Tobbe ringde på em på väg till ett 50-års kalas, han såg fram mot att vara bakfull i morgon då han får vara alldeles ifred, Wilma här o Carro på jobbet=) knäppgök . Han berättade att dom hade hittat farbrorn som hade försvunnit, han låg bakom Dammsdalsskolan och var död, otäckt är det. Men det var ju iaf skönt för anhöriga att få visshet. Nu ska jag och prinsessan gå ner till ICA och köpa lördagsgodis och sen blir det bad, nej förresten är nog bäst att ta badet efter godiset=) och mysa lite vid tv:n.

katten Nisse

har varit på besök och tagit slut på gamgubben Gunnar=). Dom sprang som två galningar och jagade varandra, ibland Nisse först o Gunnar efter o ibland tvärtom, men kul hade dom. Nu ligger Gunnar som en svartvit skinnfäll på Eriks säng och sover som en stock, han orkade inte ens äta upp maten han fick, snacka om slutkörd katt^^).

Så mycket man

hinner bara man vill. Slutade kl 16 idag pga personalmöte som inte gav ett j...a skit, eftersom vår chef har semester, men möte det skulle vi minsann ha , akta dig för att kommunen skulle skänka bort nån timme eftersom personalmötena är schemalagda numera och obligatoriska efter j...a skit EU lag om nya arbetstider och därefter ett schema som f-n skulle ha, men skyll inte på mig ,jag röstar nej om ALLT som har med EU att göra. Men iaf när jag kom hem så var prinsessan hemma, hon och hennes pappa var in en sväng på jobbet så jag visste ju att hon hade kommit, så då gick vi till affären och handlade inför Linas kalas imorgon Lisa var också med, sen gick vi till krokfors och gungade, var in en snabbis till gammelmormor, Wilma skrek i högan sky bara hon tittade på henne så vi gick hem, prinsessan badade( under uppsikt av faster) jag bakade tårtbotten , gjorde kvällsmat till Wilma, plockade in tvätten diskade o duschade, sen ringde prinsessans mamma på order av hennes pappa, för han kunde inte själv för hemvärnet hade blivit utkallade för att leta efter en farbror som har försvunnit i Vingåker, han har varit borta sen igår.Hoppas dom hittar honom. Prinsessan och faster Lisa gick och lade sig, hon sover på Lisas rum eftersom jag jobbar i morgon och båda somnade som klubbade sälar, Lina gick också till sängs tidigt ikväll men det har sina orsaker som jag återkommer till,tonåringar är billiga ibland så mycket kan jag iaf säga^^).Ska uppsöka sängen jag oxå (Erik har oxå kommit hem och är på sitt rum)för att  möta en ny dag med världens goaste prinsessa, älskar henne till månen och tillbaka och hennes föräldrar oxå som låter mig ha henne lite då och då, den här gången stannar hon till tisdag kväll, 6 underbara dagar med farmors hjärtegull<3.

Har tvättat

hela dan, började imorse och slutade kl22. Hur i hela fridens dar kan man ha så mycket tvätt? Det mesta av tvätten står Lisa o Lina för, jag fattar bara inte hur dom hinner använda alla dessa kläder och alla dessa trosor ska man bara inte tala om, att hänga dom i torkskåpet tar bara det en evinnerlig tid. Jag räknade  handdukarna en gång, det var 22 stycken på EN VECKA! Hur f-n går det till att förbruka en sån j...a massa handukar på så kort tid? Man måste nog vara tonåring för att klara det^^) Fick ett hjärnsläpp när jag skulle hälla i tvättmedlet och hällde det i facket för sköljmedel istället=) det var förbaske mig inte så lätt att få ur det igen, det slutade med att jag fick köra sköljprogrammet och sen se till att rätt sak hamnade på rätt plats, det är inte lätt att vara disträ blir tabbar hela tiden=) tror dessutom att det kan vara ärftligt då söstra mi lider av samma åkomma^^). Börjar jobba sju imorgon så egentligen borde jag väl sussa vid det här laget, men dels så vill inte nattugglan i mig lägga sig och dels så är Lina på fest med Anna och så kul ska dom inte ha så morsan snarkar när dom kommer hem, får väl ringa på mobilen och be dom masa sig hem snart, alla har ju liksom inte sommarlov=). Får se om jag hinner skriva nåt i morgon när prinsessan är här, beror helt på om hon behagar lägga sig i tid,och det vet man aldrig med henne=). Natti Natti allihop.

Så var första dagen

på jobbet gjord efter semestern, gick väl någorlund bra men man kommer väl snart in i rutinerna igen och allt rullar på som vanligt. Var till Storåskolan och hämtade papper för byte av skola för Lina, verkligen en trevlig rektor och ytterligare en som tyckte att jag skulle fixa lite fler elever från Ljusnarsberg till Storå=),tyvärr jag kan inte bidra med fler eftersom Lina är den sista i syskonskaran. Pratade med Tobbe ikväll och han undrade om prinsessan kan stanna till tisdag, självklart kan hon det , det finns väl inget underbarare än att ha en ettårig liten prinsessa  på besök, hon är alldeles speciell för oss allihop och maken till unge att få uppmärksamhet finns inte. På fredag ska vi ha födelsedagskalas för Lina hon fyllde ju 15 år när vi var uppe i Gäddede och får firas efteråt istället men det går ju lika bra, hon blev ju iofs firad där också men hon har inget emot att bli firad två ggr^^). Måste försöka att komma isäng har en tendens till att bli väldigt sent numera, får försöka ändra på det=). Sov så gott allihop hörs i möra.

Jobbångest

det är vad jag har just nu=( måste till jobbet i morgon oavsett vad jag tycker o vad jag vill fy f-n vad jag hatar att vara styrd av något att tvingas till något jag inte vill, vem f-n har hittat på att man måste saker? Ger mig sjutton på att det är den där ormen man har att tacka för allt, den där ni vet i paradiset, hade inte den fan funnits så hade nog inte jag behövt åka till Grönboda heller imorgon^^).Men men nu är det så och det är bara att ta ta fan i båten och ro och vänta på nästa semester, det är ju bara typ 11 mån dit=). Min goa lilla svärdotter hon är ju för härlig. igår när jag pratade med henne i telefon så berättade hon att hon hade gjort vinbärsgelé, men den hade blivit för hård, jag sa att det var ovanligt för oftast blir den för lös och att hon kanske kunde koka om den, men så pratade jag med sonen idag och han tog upp Carros vinbärskok  och sa att det är konstigt men det står bara en barnmatsburk  här som är fylld till hälften ungefär, sen skulle han känna efter hur hård den var och då hördes ett klink, klonk ungefär som när man slår med en sked mot ett glas, Carro hur har du lyckats med det? Du är bara för underbar och jag vet att en dag har du gjort världens godaste gelé, men ditt första kok kommer aldrig att gömmas. Måste väl häva mig i bingen nu men det känns inte allför kul, börjar iaf inte förrän 13 i morgon men måste ta busseländet, den utan AC ni vet, för Erik;Lisa,Rickard o Lina ska åka till Borlänge i morgon och handla och fyra mot en gör att jag inte har skuggan av en chans, bara bita i det sura äpplet och kliva på det illaluktande varma eländet och slåss om sittplatserna med ett antal olika nationaliteter på väg mot Örebro, men hem tänker jag f-n imig inte åka med samma elände så då får Erik komma och hämta mig. Natti Natti höres i möra.

Hemma igen

fyra veckor går alldeles för fort, skulle kunna stanna mycket längre i mitt paradis men tyvärr så går det ju inte, jobb heter det visst det där stället som begränsar ens liv. Sen är det ju så att det finns ju vissa saker man längtar till när man är borta, nära o kära men allra allra mest min älskade lilla prinsessa<3,men nu kommer hon hit på torsdag och stannar några dagar, det längtar vi verkligen efter allihop. Annars har allt varit helt underbart, goa människor roligt jobb( personlig  assistent) och bo på elevhemmet ,spartanskt och helt underbart. Såklart att vi trivs annars skulle vi ju inte åka dit år efter år och vem f-n är annars så dum att man jobbar på semestern=). men där är det verkligen semester fast man jobbar, och bara att gå ut och ställa sig på gården och se ut över de täta skogarna och fjälltopparna i både sverige o norge, snön som ligger kvar fast det är juli, stoppa ner fötterna i en fjällsjö och känna hur det isar i fötterna och när man går upp ser det ut som man har röda strumpor på sig^^).Norrland och Frostviken har för alltid en plats i mitt hjärta och jag kommer alltid att ha en längtan dit. Nu har mina söta små töser vaknat och vill gå ner till ICA och hämta paketet med kläder från H&M så vi får höras senare. Ha de så länge.

RSS 2.0