På söndagengick jag och prinsessan ut tidigt på förmiddagen för att hinna se lite bättre innan det blev så knökfullt med folk och vem hittade vi då om inte självaste tomten=). Wilma tyckte det var både spännande och liiiite läskigt att möta honom så där men pratade med honom och tyckte allt att han var snäll iaf....

Att få enfin ballong der var höjden av lycka och prinsessan hade jättekul...mindre kul var det för kissen Gunnar som i hela sitt liv hatat ballonger och vägrar vara i samma rum som en sån....han nästa kryper på knäna och pinnar iväg fort som attan och håller stenkoll på vart ballongeländet är nånstans, det är som om han tror att det är nåt elakt som ska dyka ner och ta honom, vet inte varför han är sån för Hans han bryr sig inte ett dugg utan skulle utan att tveka ta en match med ballongen om han fick tillfälle och säkert sätta klorna i den och se den falla platt till marken=).

Den gick högt uppoch var jätteläskig för en liten prinsessa=( och efter det var det färdigåkt och hon bara vägrade att sätta sig i en karusell igen=).

Sen blev deten tur med masken.....

Åka karuselltyckte prinsessan var jättekul iaf dom fina bilarna som åkte runt på en bana.

Det låg enkissekatt i en korg, prinsessan klappade på den men den bara låg alldeles stilla och rörde inte en fena, den var inte alls som farmors kissar=).

Prinsessan påmarken, så mycket kul att titta på, en massa gosedjur som hoppar o dansar o sjunger.

Så var marken

över för den här gången. Intensivt men trevligt. fest idagarna två för ungdomarna, även lördagen blev en kväll med massa glada ungdomar i huset=). Dock i nte så många som på fredagen , nu var dom bara ca 15-20 .... Äldste sonen passade på festa i dagarna 2 han med så åldern på dom festglada varierade mellan 16-30 år=). Tobbe träffade under dagens marknadsbesök en barndomsvän som han inte sett på många år så dom bestämde att träffas och festa på kvällen. Mattias kom hit och det blev mång roliga minnen från deras barndom när dom busade och lekte och tränade och tävlade på skidor. Nu ska dom hålla kontakten och eftersom Mattias numer bor i Stockholm så är det ju lätt att träffas då det är bra förbindelser till Vingåker. Jättekul var det iaf att träffa honom igen, samma glimt i ögat och fortfarande en spjuver=). Superbästiskusinen kom oxå hit med flickvän och hennes kompis, det var oxå uppskattat fast kussen var liiite rund under fossingarna ha ha ha. Det gick iaf lugnt tillväga och alla ungdomar skötte sig jättebra, dom yngsta kom tom hem redan vid 23:30....Wilma somnade som en klubbad säl redan vid 21...inte riktigt likt henne när hon är hos farmor men hon var slut som artist efter dagens marknadsbesök där hon knatade runt på sina små ben, hon ville absolut inte åka i vagnen och det blir en lång sträcka att gå ,säker några kilometer men hon är såååå duktig och hade jättekul med att titta på alla roliga saker och åka karusell.

Marken idagoch så här ser det ut från mitt fönster...redan en massa människor, hur ser det då inte ut mitt i byn och hur kommer det att se ut om ett par timmar...nej nu är det dags att göra kålsoppan, tradition det med, en stor kastrull blir det....många som vill komma in och värma sig med den.

Prinsessan och jag hargjort marknadskarameller idag, hon var jätteduktig att hjälpa till mycket snabb och effektiv,kanske liiiite för snabb...sockret skulle inte blandas i mjölet men innan jag hann blinka så hade hon tagit burken med socker och börjat hälla i.....nåja det gick att hälla bort det mesta iaf och godiset blev som det skulle, tur att farmor har en sån duktig hjälpreda=).

så här ser det uti hallen just nu...och det är bara hälften av alla skor som är på bilden. Har tappat räkningen på alla ungdomar som är här, det är ju marken och då är det fest när man är ung, fest i 2 dagar=). Det är ju tur att lägenheten är så stor då kan jag bara stänga dörren till vardagsrummet och då hörs det inte så mycket, prinsessan har iaf somnat och nu tror jag att dom börjar dra sig ut, tivoli och öltält hägrar väl....

GRATTIS LISA

Idag gratulerar vi mellantjejen som fyller 18 år, hoppas du får en bra dag. Kramar till dig<3

Sen kan manefter allt vattenplask och när man fått av den blöta klänningen, lägga sig en stund i katternas hängmatta såååå mysigt=).

Sen kryperman runt i det utvälta vattnet det är jättekul, klänningen är en jättebra vattenuppsugare, hasar man runt på magen så är golvet torrt och klänningen dyngsur=).

Man kan juprova att stå i vattenskålen oxå=)

Lilla busälskar att plaska med vatten och vad är bättre än att plaska i hundskålen? Dessutom är det ju så att hos mormor där får man göra som man vill ( nästan).

Har haft entrollungemysdag i dag=). Vi tog en promenad och lilla trollungen skulle sova...men icke, hon gjorde allt för att hålla sig vaken fast ögonen knappast kunde hållas öppna. Hon är verkligen en liten kopia av sin mamma hon var precis likadan, sova det skulle man akta sig för=).

Jag har blivit utmanad

av Hanna.

5 saker i min frys:
Räkor, broccoli,revbensspjäll,köttfärs,hamburgare

5 saker i min garderob:
Tröjor, byxor, topar,linnen, arbetskläder

5 saker i min väska( jag har en rygga):
Försvarets lypsyl,grönt the,hårborste,plånbok,mobil

5 saker i badrumsskåpet:
Deo, hårspray,tandkrämstuber,bodylotion,mascara

5 saker i min bil:
motorolja,cd-skivor,penna,reflexväst,3 plattor coca.cola( för tillfället, inget jag åker runt med jämt=))


Jag ska skicka utmaningen vidare till 5 bloggare och har valt:Anette
Bella
anonyma jungfrun
Veronika
Lillasyster Elin

Lindemarken

är det idag. Det är nåt jag aldrig varit på...undrar varför? Kanske för att det bara är en dag eller så beror det på ointresse eller lättja....nej det mest troliga är att det ligger så nära Kopparbergsmarken. Ja nästa helg är det dags att trängas med folk, kan inte gå ner till Ica och köpa en liter mjölk utan att det tar minst 1/2 timme, normalt tar det 5 min=). Visst, det är väl kul att det händer nåt i byhåla men 3 dagar känns liiiite påfrestande och när söndagen kommer så är man ganska slut. Äldste sonen och prinsessan kommer oxå, sonen har bara missat 1 marken i sitt 30-åriga liv och då var det nån utbildning han var iväg på som kolliderade med marken, tror nog det sved rejält för om det nån som är marknadsentusiast så är det han=) så till den milda grad att när han var i 12-13-års åldern och det var marknadslördag satt Tobbe och tittade i tidningens tv-program, då ser han att det går en bra film på kvällen....men mamma utbrister han, hur kan dom vara så dumma att dom visar en bra film i kväll när dom vet att det är marken!!!! Precis som att dom skulle bry sig om våran marken i Stockholm ha ha ha.........

Tänk vad man kan

lura sig själv=), har hittat på en massa onödigt att göra och lagt in en massa bilder på bloggen....allt för att slippa dammsuga=(. Det är bland det värsta jag vet, sååååå tråkigt att dra runt på snabeldraken och då är jag en mästare på att hitta på undanflyckter....och den enda jag lurar är mig själv för nu är det ju kvar till i morgon=( för nu ska jag titta på Idol och sen Vem kan slå Filip och Fredrik.....och sen är jag ju trött och måsta gå och lägga mig..........

Men i vagnen åkte hanoch snäll som han är så ligger han bara kvar.Sen blev det promenad i lägenheten och Hans gillar att bli körd i vagnen av prinsessan=).

Prinsessan har tagitett stadigt tag om Hans och ska lyfta över honom i dockvagnen....är inte så lätt när man bara är 2 år och kattskrället är nästan lika lång som en själv=).

Är nog bästatt dricka ur innan alltihop är på golvet....

Lillvovvenblir orolig...du ska väl inte plaska ur allt vatten för mig?

Tovanhar hittat lillvovvens vattenskål...jättekul

TISDAGSTEMA HÖSTNär det är dags för den här...då är oxå hösten här....

SIGRID

är ett mycket gammalt kvinnonamn som återfinns på runstenar och  i de fornnordiska sagorna. Namnet är sammansatt från två ord som betyder seger och skön.Sigrid har klarat sig genom historien.En dotter till XIV döptes 1563 till Sigrid. Antalet namnbärare är runt 15000, av dessa har omkring 7400 det som tilltalsnamn.
Så grattis till min kära mor,till mig själv, yngsta dottern och trollungen som har namnsdag i dag. 4 generationer Sigrid....
Det skulle jag aldrig  ha erkänt när jag var i tonåren, drog tom på mig en anmärkning för frånvaro i skolan när det j*a puckot till lärare/ som utgick från skolkatalogen, där båda namnen stod med) inte fattade bättre utan ropade upp SIGRID bland alla elever=( vilken 14-åring svarar på det? inte jag iaf.....
Men nu gör det mig ingenting längre, kan ju tom erkänna på bloggen  ha ha ha....men yngsta dottern är i den fas jag var i då och trollungen kommer väl dithän hon oxå ......men dom vänjer sig nog, det gjorde ju jag=).

Så här kan det gånär man är en liten busunge och slår till skeden när man ska få mat=) trollungen blev mäkta förvånad när maten hamnade i pannan i stället för i munnen......

Och trollungensblev inte av förrän hon var nästan 7 mån och mamma fick hjälp på kyrkis=). Tovans mamma gjorde ett tappert försök när hon var någon månad gammal men resultatet blev en massa färg högt o lågt men inte en enda hand eller fot.....en vilja av stål har hon den lilla skruttan..........

Små händer o fötterhar jag på väggen=). Prinsessans när hon var tre månader gammal.

GRATTIS TOBIASIdag fyller äldste sonen 30 år. Känns som det var nyss han låg som ett litet knyte på BB i Falun, och nu är han en gubbe med skägg=). Hoppas du får en bra födelsedag och att du orkar fira den efter att ha firat grannen och kompisen som blev "gubbe" en dag före dig. Tusen födelsedagskramar får du från oss, mamma, lillebror Erik, småsyrrorna Lisa o Lina med Rickard o Alexander, fyrfotingarna Gunnar , Hans och så byrackan förstås=).

Så var det

konstaterat...jag är ingen vampyr. Gjorde en test i Aftonbladet och resultatet blev: Ynkligt. Du är en blodfull varelse som på sin höjd äter blodpuddding emellanåt. Du är säkert solbränd också. Pah! Ja  och sen kan jag tala om att jag är j*****t mörkrädd oxå och det kan man väl inte vara som vampyr....eller?

GRATTIS JOSSE PÅ 21-ÅRS DAGENhoppas du fått en smaskig tårta och en bra födelsedag.........Födelsedagskramar från oss alla

Konstig napp dockanhar, smakar ju inte alls som min.......

Trollungenblev lite konfunderad över dockans napp=).

Flippade ur totalt

idag...skulle göra lasagne och tog fram köttfärs, färska lasagneplattor och lite fusk i form av en påse lasagnemix. satte på stekpannan och ugnen och gick sen in i rummet för att göra nåt i några sekunder, kommer ut i köket igen och ska fortsätta....men var i h*te är lasagneplattorna? köttfärsen ligger där, mixen ligger där men lasagneplattorna är borta! Jag blir osäker på mig själv och tittar i kylskåpet...men nej ingen lasagne, tittar igen på diskbänken och ser den tomma asken....ser en jycke sitta och se så j*a oskyldig ut och fattar....hundj*n har snott dom. känner att om jag inte ska bli hunddräpare så är det f*n bäst att dra...och det gör jag oxå, tar mig en tur på 4 timmar till Ludvika, då först känns det säkert  att återvända hem=( Finns det inte nån som vill ha en hund...............

Kan man bli annat änPå bra humör när man får besök av trollungen=) gladare unge finns inte.......

Tänk om manändå vore en katt....och fick ligga på sin kudde i köksfönstret bakom gardinen=). I mitt nästa liv ska jag banne mig bli katt, men det ska vara hos nån som gillar katter så jag får ligga och mysa i värmen annars får det vara....

TISDAGSTEMA HUMORNär Erik trampade i hundskiten, då skrattade jag så jag fick ont i magen=) Sån humor har jag.........

Är såj***a trött idag...eller seg rättare sagt, är nog vädret som gör att det blir så. Regn, regn och åter regn=( hur mycket regn finns det egentligen?Ska nog ta och göra som prinsessan, ta ett varmt skönt skumbad, sen blir jag nog pigg....det blir hon iaf=).

På lördagskvällenGick äldste sonen och hans lillebror, lillasyster och hennes pojkvän med några kompisar på puben, jag och Wilma stannade hemma av 2 orsaker, farmor var för trött och prinsessan för ung....
Wilma satt på golvet och lekte med faster Lisas mobil och la pussel så farmor passade på att sitta en liten stund vid datorn. Efter ett tag blev det alldeles tyst och dörren till köket var stängd, när små barn är tysta så är det nåt fuffens på gång det vet man ju så jag trodde att hon hade gått ut iköket och vidare till nåt annat rum så jag ropade på henne...men nej, inget svar. Reste på mig för att gå ut och titta , då får jag syn på henne....utslagen i soffan ligger prinsessan, dop och hålligång hela dagen hade tagit ut sin rätt...blev bara till att lyfta henne till sängen och där sov hon till halv tio nästa dag=).

Efter dopetoch kalaset på församlingshemmet så följde tovali med oss hem så att hennes mamma o pappa skulle få städa i lugn och ro. Tovan hade jättekul med kusin Wilma som skjutsade henne i gåstolen, men när lilla Tovan åkt hem så var den kvar, lilla rådisen satt på hyllan i hallen och blev alldeles bortglömd......stackars lilla råtta....

Måste baralägga in en bild på min goa lillebror, du har alltid en speciell plats i mitt hjärta Johan. Johan är 7 veckor yngre än min äldste son och dom har vuxit upp tillsammans. I bland frågade folk mig om dom var tvillingar och jag såg hur det snurrade i huvudet på dom när jag sa att den ena var min son och den andra min lillebror=). Tjejen mittemot är hans  sambo Lisa och killen bredvid är  Tovans farbror Per.

Tårta 1


Tårta 2


Tårta 3


Tårta 4


Tårta 5


En riktigt gullig tjejmed sin söta dotter=) Hanna är en kompis till äldsta dottern och dom har känt varandra sen dom var bebisar. Hanna sjöng solo så fint på dopet med sin lilla dotter Kate på armen.

Josse


Jeppe, yngte sonen och Rickard, men jag tror bestämt att Erik är lite trött=) det är tufft att behöva sitta still så länge.....

Gudmor är tröttoch har satt sig på golvet...gudfar ser lite sliten ut han oxå=).

Äldste sonenmed sin lilla prinsessa, mellandottern som bakade allt och äldsta dottern ( trollungens mamma) med Tovalis gudmors dotter i knäet.

Presentöppningoch pappa får hjälp av några små söta dopgäster=).

En duktig trollkarlvar det oxå som roade oss på dopet, helt suverän man satt som en fågelholk och fattade ingenting hur i hela fridens dar han gjorde=). Lägg namnet Lucas på minnet för han kommer att bli vår nya Joe Labero...bara 16 år och så himla duktig.

Prinsessan hon ville bara busa....

Lina Alexander ochRickard tycker oxå att tårta är gott=)

LillasysterElin och svägerska Lisa gillar tårta=)

Blev lite mörka bilder iKyrkan men här är  Tovan med föräldrar, pappa håller iljuset, mamma i Tovali storebror står bredvid och gudföräldrarna Emma och Henrik.

Här får honNamnen Emma Sigrid Tovali och hon var så duktig och sa inte ett ljud fast hon fick vatten på huvudet, storebror som är 4 år fick oxå en uppgift, han fick torka bort vattnet från hennes huvud och tog sin uppgift på allra största allvar och var så duktig=).

Intåget ikyrkan med farfar först med korset, gudföräldrarna , föräldrar och präst.

Så var hon döpt

lilla trollungen, ett helt underbart dop var det, så jättefint. Hon döptes i ljusnarsbergs kyrka till Emma Sigrid Tovali. Farfar L bar korset, farmor A hällde i dopvattnet och jag som är hennes mormor tände dopljuset. Annas kompis Hanna sjöng solo helt underbart med sin lilla dotter Kate på armen, det var så man rös i hela kroppen....Sen blev det fika i församlingshemmet med en massa gott fikabröd som mellandottern hade gjort och 5 fina tårtor som Lisa oxå hade gjort och naturligtvis fick trollungen en massa fina presenter, smycken , kläder , böcker, leksaker, pengar, fonder och en massa annat......

En jobbkväll kvar....

fjärde kvällen och dessutom har det varit brandövning...inte många timmar kvar på dygnet, dessutom har jag sovit som ett a...e hela veckan, ett antal fyrbenta saker som tycker att man ska leva rövare på nätterna och sova på dagarna=(. Vore det inte för att jag har så förbenat mycket att göra så skulle jag ägna dagarna åt att  hämnas....härja med dom så dom inte får en blund i ögonen, då kanske dom sover på nätterna.
Prinsessan och hennes pappa kom i går=) ska stanna till söndag, en liten pratkvarn är hon men hon sover iaf på nätterna......
Nej får sätta fart nu om jag ska hinna allt innan det är dags för ett sista pass, börjar iaf inte förrän halv tre idag tack och lov, sen är det dop i morgon och sen blir det förhoppningsvis lite lugnare veckor ett tag framöver.

Har inget liv

den här veckan =( jobb heter det visst, and it sucks............hinner inte blogga hinner INGENTING........vill ha mer timmar på dygnet, dom här futtiga 24 räcker ju inte till.....

TISDAGSTEMA ONYTTIGTMEN ACK SÅ GOTT=)

RSS 2.0