Mina lediga helger

består mest av att vara taxi:)....Nu har det varit nåt varenda helg, Ludvika, Löa, Lindesberg, Löa och nu Ludvika igen och dessutom 2 kvällar eller rättare sagt nätter på rad. Partyprinsessan har varit värst, Erik den som jag kört på minst,  Lisa och Rickard är inte så ofta som vad hon är...men det klart är man 17 år snart så ska man väl vara ute och ha roligt och bor man i en liten byhåla så måste man ju ställa upp och köra på dom. Sova får jag väl göra när jag blir pansjo, men då är det väl barnbarnen som ska skutsas på fest ha ha ha .
Nu är det iaf Ludvikafesten och många bra artister som uppträder så det är klart att dom vill dit så kvart över ett ska jag vara i Ludvika och då är vi ju hemma vid två så då är det ju inte så farligt.
Badade i sjön för första gången i år idag, riktigt varmt i vattnet var det så i morgon får det bli ett dopp igen om det ska fortsätta vara så här varmt. Det var 21 grader när klockan var nio i kväll...helt underbart, så här får det gärna vara ett tag nu.

Begravningen igår

var den finaste jag någonsin varit på. Blev precis så fin och bra som vi hade önskat och precis så som Roger hade velat att den skulle vara. Prästen inledde med några ord och sen spelades Öppna Landskap på bandspelare, sen talade prästen så fint om hans uppväxt, vad han tyckte om och vad han hade gjort under sitt liv. Sånt som Mamma och hans dotter Sanna berättat för henne.Ett par psalmer sjöngs och Sannalåten spelades på bandspelaren, när man lyssnade på texten så var det som om Roger talade direkt till sin dotter........När alla gått fram och tagit adjö vid kistan med en ros så avslutade Bluessångaren Sven Zetterberg det hela med att sjunga två låtar,( Tack Sven att du tog dig tid att komma innan du skulle ha en spelning på Peace an Love festivalen i Borlänge) det var helt underbart när han sjöng och jag vet att brorsan var nöjd, Sven var en av hans bästa vänner.
Många av hans kompisar var där och det gör en glad i själen att dom hedrade hans minne....att dom verkligen skärper till sig en sån här dag, Roger var nog oxå glad att dom kom och som den snälla hjälpande person han var så ville han nog säga till dom: sluta nu innan ni oxå drabbas....
Jag kommer att minnas honom som han var innan alkohol och droger tog överhanden, som den snälla roliga, glada positiva bror han var, I mitt hjärta kommer han att finnas kvar för evigt....


Dagarna går så fort

9 dagars ledighet bara försvinner...den här gången blir det 10 dagar...usch har en klump i magen som bara blir större och större ju mer Torsdagen närmar sig.
Ska bli skönt när det är över, antar att verkligheten kommer ifatt på Torsdag...nu har det på nåt sätt inte känts verkligt..som om att han bara är nån annanstans, på nåt behandlingshem eller hos nån kompis, tar nog tid att förstå att det inte är så....åååhhh om Torsdagen ändå vore över..........

När en liten prinsessa

är vaken jättelänge på midsommarafton och är jättetrött dagen efter, men är så envis då kan det se ut så här.



man somnar i sittande ställning...



men när farmor har lagt omkull prinsessan så ser det betydligt skönare ut.....

Midsommarfirande!!!

Efter att jag och prinsessan varit till Linde och hämtat Lisa kl 12 när hon slutat jobba så gick vi upp till äldsta dottern med familj för midsommarlunch. Olika sorters sill, färskpotatis,jansson,ägghalvor,sallad och jordgubbar och grädde, och som vanligt så äter man på tok för mycket bara för att det är så gott=).
Eftersom regnmolnen hängde hotfullt över oss så satt vi i "pensionärskuvösen", tur att den är stor då vi var 12 personer, mycket trevligt var det och trollungen var i sitt esse, hon älskar när det är mycket folk omkring henne och nu var ju både mormor,farmor och farfar där...dessutom mostrarna, morbror, farbror och kusin Wilma...
Efter maten gick vi ner till Malmtorget för att titta när dom satte upp midsommarstången, blev ett jobbigt arbete för folkdanslaget eftersom den inte ville stå upp utan så fort dom släppte den så var den på väg ner igen, men till slut stod den där och folkdansarna kunde ha sin traditionella uppvisning. På tal om traditioner så kom regnet oxå....först lite, sen mer och till slut öste det ner, men då var dansen slut och alla barn fick glass och vi kunde gå hem och sätta på torra kläder och mysa i soffan=).


Vi har anlänt till malmtorget och tittar på när stången reses...


trollungens farfar, farmor och farbror väntar på att stången ska vara på plats. Farmor i sin fina hembygdsdräkt från Dalsland som hon sytt själv, så himla fin.


en prinsessa


och en trollunge



prinsessan ville inte dansa, hon nöjde sig med att titta på alla andra=)



Och lilla trollungen var på dåligt humör och ville inte bli fotograferad=)
Men en trevlig midsommar var det iaf, trots regn......

Blev till att

gå upp kvart över sex i morse, mellandottern behövde skjuts till jobbet i Lindesberg. Så är det att bo på en liten ort, inte alltid tåg och bussar går när det behövs. Vardagar är inget problem då går det hur många bussar och tåg som helst från halv sex på morgonen, men helger...då är det kört, ingen buss går före åtta och få är de tåg och bussar som går överhuvudtaget. Lina och Rickard var hemma med den sovande prinsessan som vaknade när jag kom hem igen, så nu är det till att hålla sig vaken till i kväll. Tolv ska Lisa hämtas igen i Linde och sen bär det av till äldsta dottern med familj för midsommarlunch, Inges föräldrar och bror kommer oxå, kommer att bli jättetrevligt. Sen får vi gå ner till malmtorget mitt i byn och dansa runt midsommarstången, få se hur mycket prinsessan vill dansa, kanske hon gör det när trollungen är med för hon gillar att dansa! Solen skiner men man vågar nästan inte hoppas att den ska göra det under hela dagen, får en känsla av att den bara är framme för att retas....sen kommer regnet...eller jag kan ha fel, hoppas det=).



Grattis på födelsedagen Roger, hur man nu firar den i den andra världen....idag skulle du fylla 49 år...

Har jag blivit

morgonpigg eller.....Nej tror nog inte det, det kommer nog aldrig att hända=). Orsaken till att jag har gått upp halv 8 varje morgon är att yngsta dottern börjat sitt sommarjobb och jag skjutsar henne dit. Visst hon skulle säkert kunna gå dit, det tar ca 10 min men när jag ändå är ledig så kan jag lika gärna köra henne och dessutom så får jag massor gjort här hemma, sånt där som man inte gör så ofta...typ rensar lite här och där. Attans vad man samlar på sig, vore ju bättre att man kastade det på en gång, men nejdå det samlas på hög först och sen kastas det iaf, att man aldrig lär sig.
Idag ska jag åka till Ludvika och handla och sen väntar besök från Vingåker, en prinsessa anländer. Om hon hade fått välja så hade hon åkt igår, när jag pratade med sonen i går så hörde jag henne i bakgrunden: jag vill åka till farmor NU...jag vill vara hos farmor....lilla hjärtat farmor längtar efter dig oxå. Men nu kommer dom alltså idag och i morgon ska vi dansa runt midsommarstången med trollungen...även om det blir med regnrock och gummistövlar=).

Kan inte annat

än känna att det kommer att bli en fin begravning...Ulf Lundell som var en stor förebild för min bror( på gott och ont) kommer att spelas...Öppna landskap och Sannasången....Sanna , Rogers ögonsten, hans prinsessa, hur kommer man att reagera på det? Spelar ingen roll, det blir som han ville ha det. Sen kommer hans kompis Sven Zetterberg att sjunga två låtar, en gospelaktig sång till gitarr och en med munspel..känns som han sitter nånstans och har ett finger med i spelet och styr det som händer, hoppas och tror att det blir en ljus begravning för det här är inget farväl för evigt...det är vi ses snart igen.......

Äntligen är

jobbhelgen över....har haft tre olika vikarier med mig  men det har varit vana och duktiga tjejer så det har inte varit nåt problem. Problemet ligger i att jag är så j***a trött, spelar liksom ingen roll hur mycket jag sover....är lika trött iaf=(.
I går sov jag från 8 till 17:30 hur normalt är det? Skulle nog tom kunna försova mig när jag börjar 21...det skulle just se ut det...om jag gjorde det=). Men nu är jag iaf ledig till nästa torsdag, ska bli riktigt skönt, sen är det bara 6 nätter kvar och sen är det semester! Kanske därför jag är så trött? man liksom lägger av en tid innan semestern, blir nog bättre när man haft semester och kommer ifrån allt ett tag. Begravning den 25:e oxå, ska bli skönt när allt är över....fick ett  positivt sms idag från SZ han kommer och spelar på begravningen...det var precis det Roger ville så det känns bra och jag tror nog att brorsan sitter i sin himmel och skrattar sitt bullrande skratt så det hörs över hela bygden, kommer nog att bli en ljus och fin begravning trots allt.........

Mina älskade ungar


Tror det är första gången dom hamnat på samma bild. Konstigt egentligen att man inte har lyckats med det på 17 år=).
4 åt gången är väl vad jag åstadkommit...alltid är det nån som slunkit undan...
Men nu äntligen ...Anna, Tobias, Erik, Lisa och Lina det käraste jag har på samma bild=).

Mormors gamla


gunghäst tycker Tovali är rolig att sitta på=). Den fick jag när jag var ungefär lika gammal som trollungen är nu.
Den har inga medar kvar men det går lika bra ändå.


Hans och trollungen är dom allra bästa vänner, han älskar när hon klappar och gosar med honom.



Pussas gör dom oxå...när trollungen pussas ska det vara på munnen
oavsett om det är en människa eller en katt=).

Lisa student 2009



min söta dotter med svågern



lång väntan blev det innan alla klasser och namn på eleverna hade ropats upp..



trollungen vill ha prinsessans boll, prinsessan tycker att det är bäst att hålla prinsesskronan i handen, man vet aldrig med trollungar..


äntligen har hon kommit ut



en lycklig och glad student...



traktor och vagn blev det sen..



en vagn full av bagare...


sen blev det picnic i parken



Lina är hungrig=)...



en fundersam prinsessa



vad gör bonuskusinen?



det här hade vi väntat på länge...


svågrarna är hungriga...

Lisa har ont i fötterna efter en lång dag med högklackat...tur att lillasyster har samma storlek så dom kunde byta=).



utbildar man sig till bagare/ konditor så får man baka sin egen studenttårta=).
Så har den näst sista av barnaskaran tagit studenten, det är alltid lika roligt att se
hur glada och lyckliga dom är den dagen.
Min söta duktiga dotter fick ett stipendium oxå från KåKå AB: för enastående prestationer i  Skolarbetet...min duktiga
fina tjej.....

Trött och bakis



det är vad jag har varit idag=) men det var det värt......Efter att ha sjungit " här kommer fula Bettan" så blir man så här snygg som 50-åringen är=). Jag kom hem halv 4 i morse då yngste sonen hämtade mig, han hade nog inte räknat med att morsan skulle vara ute och svira så länge när han erbjöd sig att vara chaufför....
Nu ska jag gå och lägga mig det har jag längtat efter hela dan....

Nu ska jag åka

till Storå på 50-årsfest.....

I dag tar Lisa

Studenten och det ska bli en dag i glädje för så skulle Roger ha velat haft det .
Jag har varit uppe sen halv sju...inte likt mig, inte alls, men det man inte har gjort får man gå upp tidigt och göra även om man är ledig=).
Nu är iaf salladen klar, allt det andra som vi ska ha att äta är klart, bara skriva på studentskylten men det ska Anna göra, hon textar så himla fint, skolfröknar brukar skriva fint=).
En snabb sväng med snabeldraken, diska och duscha, en snabbis till affären och ut med jycken sen är vi klara att gå till tåget som ska ta oss till Örebro.
Verkar som om vädergudarna är med oss idag iaf...men jag vet nog vem som sitter däruppe och fixar med det, sen sitter han på sitt moln och tittar på oss och är med på sitt eget sätt=).
Det kommer att bli en bra dag, den bästa på länge...näst sista ungen som tar studenten, en av hennes lyckligast dagar såklart det kommer att bli en dag i glädje.........

Ulf Lundell

Jag trivs bäst i öppna landskap
nära havet vill jag bo
några månader om året
för att själen ska få ro......


Ulf Lundell var en av dina största idoler och din dotter Sanna är döpt efter hans dotter....

Så mycket hopp, så mycket förtvivlan....Du ville nog så gärna men orkade inte riktigt
Så många gånger man varit arg på dig, riktigt arg.........
Så många gånger man skrattat åt och med dig, ditt bullrande smittande skratt
Så många gånger man blev glad när du ringde och sa: nu känns det bra, det kommer att ordna sig, nu vill jag det verkligen
Så många gånger man ändå aldrig riktigt vågade hoppas

Men nu har själen fått ro..................




Jag är så trött

men jag kan inte sova...tänker på dig Roger och skulle så gärna vilja träffa dig igen, sitta och prata och höra ditt roliga skratt.
Det blir aldrig mer så och jag förstår att sorgen är egoistisk
jag gråter inte för att du är död
 jag är ledsen för att jag aldrig mer kommer att få träffa dig........

Ibland går glädjen över i sorg

Ibland liksom hejdar sig tiden ett slag
och någonting oväntat sker.............
Du var min lillebror...
Jag hoppas du har det bra nu och att vi ska ses igen
Du kommer att stå där och ta emot oss en efter en
när den dagen kommer
och då kommer allt att vara bra........

Tänker på dig Sanna.........

Nu är det snart dags för studenten

studentskylten är hämtad och korten är tagna. Fotograf var äldsta dottern, hon är duktig på att ta kort...kanske skulle blivit fotograf istället för lärare=).Lisa tar studenten på fredag i Örebro och Rickard nästa fredag i Lindesberg....
Ett litet urval av alla bilder som togs.....














Ja det här var några av alla de bilder som togs, Tusen tack Anna du är bäst=)

Jaha så var dags

igen....hade tagit en x-tra tur i natt, annars hade jag varit ledig till onsdag. Men det är ju inte så dumt när lönen kommer=).
Hoppas det blir lite svalare i morgon så man kan sova några timmar iaf.......

Mors dag var det

igår oxå och blev firad av mina fin ungar=) En fin blomma, choklad och riesen och inte minst en jättefin hälsning i ortstidningen=). Tack alla mina fina goa ungar.....älskar er.

Idag har vi varit till Vingåker



och firat prinsessans 3-årsdag



Hon fick en studsmatta av sin snälla pappa och hennes högsta önskan gick i uppfyllelse=) hon hoppade med sin bästis Felicia och lyckan var total...



Man kan göra kullerbyttor oxå....



Wilma ville aldrig sluta hoppa och fastän Felicia gick hem och skulle sova så bara fortsatte hon......



En liten provsitt på den Rosa/lila cykeln kan man väl gå med på, i morgon ska pappa sätta dit handtaget som han kan hålla i när prinsessan ska cykla...men bara en liten provsitt för jag vill tillbaka till studsmattan.......



En liten trött prinsessa...



tar igen sig på sitt rum, sååå många gäster och såååå mycket presenter tar slut på en liten prinsessa=)



Då får man vila sig framför tv:n och en bra film



nånting spännande ska det va......



och favoritgodiset när Wilma själv får bestämma( och det får hon hos pappa) körsbärstomater och fetaostbitar......
finns inget som slår det enligt Wilma=)



Den knasiga lilla hunden var oxå med på prinsessans kalas, hon har sin alldeles egna stil när hon ligger....platt som en pannkaka....

RSS 2.0