Tänk att tiden inte

vill räcka till längre. Nu har jag varit hemma itvå veckor och har inte hunnit hälften av det jag hade tänkt...Förra veckan hade jag lilla trollungen och skolade in henne på dagis måndag och tisdag. Hon hade nämligen bestämt sig för att hon inte skulle vara där, men det gick jättebra båda dagarna och även onsdagen när äldsta dottern var med henne, torsdagen blev ett bakslag igen och fredagen när pappan var med gick sådär iaf. Nu är hon inne på fjärde inskolningsveckan så vi får väl se hur lång tid det tar innan det går bra och hon bestämmer sig för att dagis nog kan vara rätt så kul ändå=). Det är tur att äldsta dottern läser en termin till på högskolan i Falun så inskolningen kan få ta tid, det finns ju inga lärarjobb att söka i den här kommunen med alla neddragningar och att dom har låtit så många obehöriga gå på tjänster men nu har skolispektionen  riktat skarp kritik mot skolorna och kommunen måste inkomma med en handlingsplan för hur det ska lösas så kanhända det ser bättre ut framöver. Verkar ju konstigt att utbildade lärare ska vara arbetslösa medan obehöriga jobbar...men det kostar väl mindre då förstås, att sen kvaliten blir sämre ohch det kostar mer i slutändan förstår dom tydligen inte=(. Så därför passar dottern på att läsa en kurs som hon velat göra men inte valde när hon gick lärarutbildningen så nu var det ju läge för det på alla sätt. Har egentligen massor att skriva men inte tid för det...ska ju jobba två nätter nu så får väl sätta lite fart då......                   

Så var man

hemma igen då...efter nästan 6 underbara veckor i Jämtland. Det är inte klokt vad tiden går fort  däruppe.
Resan hem gick bra, det var perfekt väder att åka i inte för varmt men ändå fint väder, det var inte förrän vi kom till Borlänge som det regnade och i Ludvika öste det ner och blixtrade så där gick åskan  men sen avtog det i Grängesberg och i Kopparberg var det uppehåll. Det tog 9 timmar och då stannade vi i Sveg och rastade hunden och åt  så det gick väldigt bra men då var det inte alls mycket trafik så det flöt på fint.
Det är konstigt men när man packar upp alla grejer när man kommer fram så går det på en liten stund men när man kommer hem och ska packa upp så känns det på nåt sätt som att sakerna har förökat sig....det tar en sablans tid och känns som det aldrig tar slut på väskor och grejer...hur kan det komma sig? men nu är alt uppackat iaf det enda som är kvar är att ta tag i den stora tvätthögen som på nåt sätt har blivit här hemma...kan inte förstå att en enda människa har lyckats få till så mycket tvätt, lite har väl vi bidragit till som sängkläder och handdukar och sånt, för våra kläder har jag tvättat däruppe men allt det andra det har yngste sonen fixat alldeles själv. Ändå har han tvättat en gång själv oxå....han är den enda människan jag vet som har googlat på hur man tvättar i en tvättmaskin...han fick väl inget bra svar där så då kollade han med folk på facebook och sen ringde han mig och frågade i vilket fack man lägger tvättmedel och hur man sätter på maskinen...ja så kan det gå när mamma är 76 mil bort och man är utan kläder, men tvätten blev tvättad och upphängd det var bara det att en del av tvätten hängde fortfarande på tork när jag kom hem....får nog ha en lektion i hur man tar reda på tvätt oxå tror jag.
Har haft lilla trollungen här idag några timmar, hennes mamma är inte så pigg har fått nån bakterie av nåt slag så hon orkar inte så mycket för tillfället men jag som har längtat så efter trollet och prinsessan tog henne så gärna så vi fick mysa lite=). Full fart är det på henne så det var en trött liten tjej som lämnades tillbaka och som hade somnat snabbt i kväll och det ska hennes mormor oxå göra för jag kom inte i säng förrän vid halv 2 i natt och i morgon ska vi åka till Borlänge och handla på kupolen och hälsa på hos systersonen och hans sambo som blev föräldrar till en liten Alma under tiden vi var i Gäddede så nu är jag gammelmoster oxå...attans vad gammal jag är=).

Idag har vi

tillbringat dagen i Strömsund. Handlade ett par kepsar åt B, han blev så fin i dom. Sen gick vi ner till hembygdsgården och åt en salladstallrik, hur god som helst, fortsatte sen till den lilla boden med hantverk där fanns massor med fina saker men dom tog inte kort så det blev billigt, ha ha........efter det gick vi vidare över Vattudalen, så underbart vackert....fortsatte mot Dollar Store och där tog dom kort så det blev ett och annat handlat...Varmt som attan var det men i taxin var det svalt o skönt. Vi åkte alltså färdtjänst och var två assistenter som följde med B. L som körde taxin stannade i Ström och väntade på oss, sen tog vi en och annan avstickare för att titta på olika saker och Britta som är assistent tyckte att vi skulle åka en annan väg till Ström så det blev en gropig ohyvlad grusväg ....tror inte att Britta får välja väg nästa gång=). Nu är jag riktigt trött och ska snart gå och lägga mig, ena dottern är uppe i Jorm och den andra ute på Gäddede...i morgon är det Jorm Runt, där det är olika tävlingar hela dagen och dans på kvällen. Jag o Majsan ska dit på dan och sen ska jag hämta ungdomar på natten, blir  inte så mycket sömn eftersom jag jobbar på söndag från 10 till 11 på måndag men nu är dt sista veckan och ångesten att åka hem börjar infinna sig.......men jag ska iaf njuta av den här sista veckan i Paradiset.......

RSS 2.0