Va f*n

hur kunde jag glömma att det var köpfria dagen idag=(. Hade ju lovat Hanna att inte handla nåt idag, nåja det blev inte så mycket , handlade för 100 kr idag men det hade jag ju för sjutton gubbar  kunnat haft lite framföhållning och handlat igår.
Äldsta dottern var snäppet värre och åkte till Marieberg i Örebro för att julhandla....den här dan då hon hade lovat att inte handla alls ha ha ha och söstra mi då hur mycket har hon handlat idag., tror inte hon heller kom ihåg det om jag känner henne rätt. Ett rejält hjärnsläpp må jag ha haft då jag lovade Hanna att inte handla idag eftersom jag sa att det skulle vara enkelt eftersom det var en onsdag...vadå onsdag det är ju för f*n lördag och ingen hade vett att rätta mig heller...Virrpannor det är vad vi är och dessutom så skäms jag för att jag hade lovat....förlåt Hanna jag brukar hålla vad jag lovar.......

Samma visa varje år

hur kommer det sig att det inte går att få en stjärna att hänga rakt i fönstret? Hur jag än bär mig åt så hänger den på tvären....och inte nog med det, när jag hade fått upp den, bytt gardiner och ställt  julstjärnor( blomman alltså) i fönstret och hade tampats med stjärneländet i en evighet så gick jag till Ica en snabbis och när jag kommer hem så vad har hänt...jo stjärnh*****t hade vikt ihop sig så det hängde en halv stjärna i fönstret=(.Nu få det vara nog , jag skiter i den vill nån ha en stjärna i fönstret så får den fixa det....jag klarar mig utan....morr blixt och dunder=(

Två tryck med

låssprayen i tändningslåset så startade bilen direkt=). Varför har man inte låsspray med sig när det blir kallt ute? Nej det är samma visa varjr år, inte förrän man står där så kommer man på vad man borde haft med sig....och aldrig lär man sig heller.....

Idag är det slaskigt och blött ute, nästan all snö är borta=(, kunde väl fått vara kvar det som var, inte för att jag tycker om det där vita eländet som kommer ner, men det blir ju lite ljusare om det är lite grann iaf. Nu blir det så mörkt och trist igen och så blir man blöt om fötterna, gummistövlar kan man ju inte ha heller då det är halt om man inte vill riskera benbrott förstås.
Blir en sväng till Örebro idag oxå eftersom jag ska på utvecklingssamtal med yngsta dottern, hon hade omdömet med sig hem igår, undrar varför dom skickar hem det innan? månntro att det är för att man ska slippa bli ilsken där om nu ungen inte skulle ha skött sig...nu var det ju ingen fara med henne, hon sköter sig bra men det känns ju lite knäppt att åka 8 mil enkel resa för att få höra nåt jag redan sett på ett papper=).
Ska försöka hinna med att gå i lite affärer oxå när vi ändå är i stan, men har ju egentligen inte tid eftersom den där städningen släpar efter=( ska ju upp med stakar o stjärnor till helgen ju och då jobbar jag så då finns ingen tid, behövde ha fler timmar på dygnet just nu.....

Det står en blå

Saab-j***l i Storå utanför grönbodahemmet=(, den har stått där sen i går kväll när jag skulle hem från jobbet. Tändningslåsh******t hade frusit,på en Saab sitter det ju mellan framsätena, det gick ta mig sjutton inte att vrida om nyckeleländet. Det hade ju lyckats bli 10 grader kallt under de timmar jag jobbade, var mycket nära att bileländet hade fått styra kosan mot skroten i linde idag, tur man kan behärska sig....är ju sonens bil dessutom så........Snäll arbetskamrat skjutsade mig hem trots att det blev 2 mil extra för henne. Tack snälla E, det var guld värt.
Nu har jag iaf inhandlat låsspray och låsolja så nu blir det att ta bussen mot Storå, ska jobba en extrar tur och sen får vi se om jag kan få nån ordning på låseländet. Ja vad gör jag annars? ringer en bärgare som får ta den dit den hör hemma om den jävlas...SKROTEN=).

Lilla trollungen kom


på besök i söndags med sin mamma o pappa=). Mycket trevligt och dessutom fick jag ju en bra ursäkt att låta bli att städa och såna där andra "roligheter". Full fart är det på trollet, det går i 110 och inte är det många sekunder i taget som hon är still och snabb som en liten vessla är hon oxå=).
Lilla vovven och Tovali kommer mycket bra överens och vill som alla andra småbarn alltid ha samma leksaker=)

Och eftersom det inte blev nåt gjort i helgen så har jag städningen kvar, men det blir inte idag heller för nu väntar en kväll till på Grönboda( gjorde en i går oxå) men sen är jag ledig i 2 dagar och då går det inte att skjuta upp det längre, det ska ju upp stakar och stjärnor till helgen och då jobbar jag så det blir till att ta sig i kragen och försöka få bort den där latmasken som naglat sig fast=). Dags att hoppa in i duschen så jag kommer iväg i tid,gäller att köra lugnt på dom här hala vägarna......

Har tittat på en

dokumentär i kväll av min favoritdokumentärfilmare Tom Alandh. Det var om Martina en tjej med downs syndrom som är helt fantastisk. Han har följt Martina i 35 år, första filmen var hon alltså 5 år gammal och nu är hon 40' Jag har sett alla filmer och det här var den sista. Tom Alandh är helt fantastisk och har gjort många bra dokumentärer, förutom dom om Martina så är "en rufflares väg" en av de allra bästa jag sett.
Nu ska jag titta på nåt som inte är bland det bästa jag sett, men blir lika förvånad varje gång hur man kan utlämna sig och sin familj på ett sånt sätt......Sanningens ögonblick heter det....ett ganska tragiskt program.

Öppet hus var det

på Virginska skolan i Örebro i går. Både mellan och yngsta tjejen går ju där, och naturligtvis var det obligatoriskt oxå, räknades som en vanlig skoldag....men det var ju lördag och hur bra är förbindelserna till örebro då? Det kan irritera mig till vansinne att dom bara tar för givet att det är enkelt att komma till skolan tidigt en lördagmorgon eller att komma hem därifrån. Tågen har ju för sig att inte gå alls och bussarna är sällsynta, åtminstone dom som går heeeela vägen till "byhåla", verkar som dom inte orkar längre än till Lindesberg när det är helg=(.Så det blev att ta sig en sväng till Örebro, allt jag hade tänkt göra blev kvar till idag så får se hur mycket jag känner för idag, hann ju iaf tvätta och styka igår , men det återstår mycket att göra än....kul saker som att dammsuga ,damma, torka golv och tuuuusen andra saker som man ju har jättestor lust med en söndag. Kanske jag inte gör ett enda dugg.........

Äntligen

åkte hon ut....hon som låter som Cher i varje låt hon sjunger, nu är det Johan kvar( fjortisarna hade tydligen kvar av veckopengen) men nästa vecka åker Johan i vilket fall som helst, sen är det svårt att säga vem av Alice och Robin B som blir kvar, Robin kom igen stort i kväll, hur bra som helst...men mitt hjärta klappar ändå för lilla Alice... Kevin och Alice i final, så får det bli=).

Idol i kväll

känns lite konstigt när inte Robin är med, men Kevin är ju fortfarande med så det är ju sevärt iaf=). Det låter kanske konstigt, men jag har hållt Kevin som etta hela tiden, men för den sakens skull så ville jag väl naturligtvis inte att Robin skulle åka ut....hade gärna sett dom två i finalen...och tack vare det var min mobilräkning inte rolig alls, men det är smällar man får ta ha ha ha.
Hoppas iaf att Kevin får vara kvar, han är otroligt duktig....inte bara att han sjunger bra, han har en sån otrolig utstrålning och är så glad, det riktigt lyser om honom, kommer att bli en duktig artist.
Får inte Johan åka hem i dag så är det nåt fel, han gapar och skriker och det som har räddat honom hittills är ju alla "fjortisar" som sms:ar upp hela veckopengen på någon som ändå aldrig kommer att bli nån riktig artist.
Nu vill jag se Kevin och Alice i final..........

På tal om attlilla trollungen står av sig själv och kommer förmodlingen snart att gå , så måste jag visa en bild på yngsta dottern som på den här bilden ska bli 7 månader om en vecka och GICK när hon var 7 månader och 1 vecka gammal. 65 cm hög eller låg vilket man vill var hon iaf och benen som inte alls var mogna för att gå på blev fruktansvärt hjulbenta. Hon kröp när hon var 5 månader, reste sig och gick bredvid när hon var 6 månader, hela tiden ville hon göra som sina syskon som var tätt i ålder( alla 3 är födda inom 3 1/2 år) så hon fattade aldrig att hon var för liten att göra det hon gjorde=). Än idag kommer det fram folk och pratar om henne trots att hon idag är 16 år=).

Vem gömmer sigi den här chipspåsen?tycker jag  ser nåt bekant över den...

hmmm....fyra ben, vem kan det vara tro=)


ops....ojdå stod matte där...ja du vet matte att när man smiter in i en tonårings rum kan man hitta det mesta...och det är ju så svårt att motstå....och det är du oxå lilla skruttvovve=)

Siggan syndromet

det är vad min dotter kallar det när jag sätter fingret över linsen på kameran=), men jag var ju tvungen att vara snabb för trollungen står inte i evigheter, tro inte det fast det låter som om hon  nästan går ha ha ha det är nog mer att mormor är så stolt över lilla goa trollet. Förresten Siggan syndromet står för min kära mor, hon som inte vill kallas gammelmormor utan mormor Sigrid eller Siggan, hon har en fantastisk förmåga att sätta fingret över linsen, tror inte hon tagit många bra kort utan att fingret är där=), blev nästan rädd när jag såg att gjort likadant, för vad är det man säger...mamma är lik sin mamma...men nejdå det fanns ju en förklaring...eller hur?

Trollungen måsteha mycket kläder på sig nu när det är vinter och lilla vovven är så intresserad av vad Tovali gör=)

En glad trollunge har mormor


Duktig är hon oxå står på sina små ben, snart går hon oxå, herregud så fort det går...redan 9 månader.

Jäsingen

åkken j*a förkylning =)Så här dålig var det många år sen jag va, har tammef*n sövi mej igenom hela lediheta....Ja det där var på" Köppeberjska".
Är iaf någt bättre nu, har sovit 11 timmar i natt och med alvedon och nässpray ska jag nog hålla mig upprätt och till och med jobba i morgon, ja vem tusan har råd att vara hemma för en sketen förkylning?
Har haft trollungen och äldsta dottern här på besök; det lättade upp livet men jag ville inte vara för nära lillskruttan så hon blir sjuk, så kramar och pussar fick vi avstå idag=( fick nöja mig med att dom kom hit.
Ska gå ut och rasta hunden en sväng nu, ser ju ut som folk i dag iaf, hela helgen har jag sett ut som ett "miffo" i jacka med luvan uppdragen( så ingen skulle se det frissiga håret och bleka fejan), mjukisbyxor, stora raggsockor uppdragna till knäna och foppatofflor...sunkigt värre, men hunden var ju tvungen att rastas och inte en enda UNGE inom synhåll och vem orkar bry sig hur man ser ut när man är sjuuuuk!!!!!

Förkyld

så innihelvete, feber, ont i halsen, kan knappt prata för jag har ingen röst, men rösta kan jag iaf....f*n vad jag röstar på dig våran Köppebärgspöjk Robin E...kommer att bli ruinerad på dig ...men va fan, hur ofta har man nån från lilla Köppis i Idol...kommer att rösta ännu mer .......För nu är det duett med Johan....Rösta för sjutton alla Köppebärgare....

Så här ser jag utidag=( Ont i halsen förkyld och trött som bara attan....orkar f*n inte mer än sitta och vicka på stortårna.
Har jobbat 6 kvällar på raken och ska göra den sjunde i kväll, kanske det kan ha nåt med tröttheten att göra=).
Nåja sen är jag iaf ledig 4 dagar så då kanske man kan få tid att göra nåt annat än att sova, laga mat o jobba.

Det här är liksom


centrum i paradiset=). Mittemot ligger ICA...det är det hela....

Den här lååånga backen får jag gå uppför varje dag jag jobbar. Första veckan jag är där så går det inte fort uppför och man får stanna och pusta, men mot slutet så går man som ingenting( nåja nästan iaf). Den vägen heter väl inte Fjällvägen för intet=).

Längtar tillatt få handla på den här  ICA affären....den som ligger i paradiset....

Den där sonen

jag har, han som gör att livet aldrig blir som man tänkt sig och som gör att man är beredd på det mesta, han hade varit så " snäll " och formaterat om datorn åt mig när jag var på jobbet. Resultatet blev att när jag kom hem i fredags kväll så kom jag inte in nånstans i datorn...varenda sida med lösenord var omöjlig att komma in i pga att jag hade "kom i håg mig" på lösenordet. Naturligtvis hade jag inte skrivit upp dom heller ( ibland glömmer jag bort vem jag lever med) och att skicka efter nya var ju f*n inte så lätt heller eftersom jag inte hade lösenordet till min hotmail heller=(. Det var inga vackra ord som kom ur min mun där jag satt i min ensamhet för naturligtvis hade "sabotören" försvunnit ut....inte svarade han på mobilen heller men ett argt sms fick han iaf så att skulle veta vem han hade att göra med när han kom hem.( Som att han skulle bry sig). I går så hade han iaf fixat hotmailen och då trodde jag det skulle vara enkelt att ordna nytt lösen till bloggen oxå. men hej vad jag bedrog mig. Satt i mitt anletes svett igår kväll efter jobbet och försökte komma in för att göra ett inlägg men inte f*n gick det med det nya lösenordet, ytterligare några väl valda ord och en utflugen son så där hade jag ingen hjälp heller=(. Idag tänkte jag att det var väl då själva hinhåle om jag inte ska komma in och kunna skriva på bloggen, provade det nya lösenordet ett antal gånger...men nejdå inget resultat....då av bara farten och irritation så skriver jag det gamla lösenordet och vips så är jag inne....vet inte hur det gick till för jag provade ju det i fredags och då funkade det inte, skiter förresten i hur det gick till, huvudsaken är att det funkade . Så nu återstår bara en del annat att återställa efter sonens hjälpsamhet....Har förresten förbjudit honom att gå närmare min dator än några meter annars ska JAG formatera om HANS dator och då blir det inte nådigt, då lär han få problem=):

Gunnar har hittaten bra sovplats=), resesängen stod kvar framme efter att trollungen varit här igår och Gunnar var inte sen att utnyttja det. Enda chansen att få vara ifred för den där busiga valpen...jag ska snart göra samma sak, har gett mig tusan på att senast 22 ska jag ligga i sängen, satt uppe vid datorn alldeles för länge i går så idag har jag varit segare än det värsta tuggummi....USCH.

Det ringde en

försäljare idag, en kvinna vid namn Kerstin. Hon ville sälja lotter för miljonlotteriet. Jag är ingen vän av telefonförsäljare trots att jag jobbat som sån själv och brukar avsluta samtalet efter bara några sekunder, men den här försäljaren var annorlunda..hon ringde från Norrland och vi blev att prata om Gäddede, Stora Blåsjön, barn, uppfostran, fiske, värderingar och en massa annat och ändå så köpte jag inte en endaste lott av henne....när jag tittade på displayen efter samtalet så hade vi pratat i över 12 minuter=) såna försäljare gillar jag.....

Den här finabilen fick lilltovan av snälla gammelmoster Elin och Christoffer, gissa om det var en lycklig liten tjej.....

En jättemysig daghar det varit med lillasyster Elin, äldsta dottern och trollungen=). Här är  gammelmoster Elin med lilla Tovali...visst låter det helknäppt med gammelmoster när man är 22 år.....och att vara moster till nån som är 10 år äldre men så ser det ut i den här knäppa familjen och i många andras oxå, är inte helt ovanligt i den här generationen....brukar ju säga att "tomten är far till alla barnen " är ingenting mot våran familj =).

Så blev Obama

USA:s nya president=), tror att han kommer att bli bra för sitt land.
Ska ta mig en svängom med snabeldraken och sen in i duschen, ska gå ner till stationen och möta lillasyster som kommer med tåget från Lindesberg, blir trevligt att träffa henne. Sen kommer äldsta dottern och trollungen oxå efter att dom varit på kyrkis...blir en trevlig dag med andra ord, dessutom skiner solen ...kan det bli så mycket bättre på en ledig dag=).

En härlig dagoch jag har tagit en långpromenad med hunden på förmiddagen, solen riktigt värmde. Såna här vinterdagar vill vi ha många av......

Tobias har namnsdag

idag, Grattis till äldste sonen=).

Allhelgonadagen idag

och det betyder tända ljus på gravarna, gå i kyrkan och minnas alla nära och kära som gått bort. Började med en tur till Ludvika där barnens pappa är begravd tillsammans med sina föräldrar. Lina tände ljus för pappa och farmor o farfar, sen gick vi till Mac Donalds och åt hamburgare innan vi återvände till Kopparberg  och jag lämnade Lina o Alex för att möta " söstra mi" och Mamma för att gå till kyrkan. Efter kyrkan gick "söstra mi" och jag ut till "nya" kyrkogården och tände ljus på mormor o morfars grav, sen vidare till Inger (yngsta syskonens mamma) och sen avsluta med "moster" Pias och kusin Peters grav. Det är såååå vackert och fridfullt att vara på kyrkogården en allhelgonakväll, alla fina ljus och lyktor som brinner och mycket folk...
Men nu blir det mindre fridfullt...ska skjutsa en massa utklädda ungdomar till Finnfall på fest, och dom är minsann varken tysta eller fridfulla=)
Nåja man ska väl ha lite av allt förstås. Lina och Alex är iaf tysta och lugna, dom sitter och tittar på film, en massa skräckfilmer idag, dom var på fest igår så idag får dom ta det lite lugnt=).
Ska väl hämta festprissarna nån gång i natt oxå, så jag funderar på om jag ska sitta uppe och vänta tills dom behagar vilja fara hem eller om jag ska lägga mig och sova och dom får ringa och väcka mig....ett dilemma vetif*n hur jag ska göra...får klura på det=).

Telefonen ringde igår kvälldet var en liten prinsessa som ringde till farmor<3, är så kul att få höra en liten barnröst som säger " hej fammo" när man svarar. Hon är så duktig att prata nu, hon sa att hon tittade på tv, jaha sa jag tittar du på bollibompa? Näää sa prinsessan och lät som vad tror du, jag tittar väl inte på sånt, hon tittade minsann på Leksand hahaha hur många 2 åringar sitter en fredag kväll och tittar på hockey? Kan det vara så att hon är påverkad av nån....sen åt hon "fips" och drack "dicka" såklart man ska göra det när man har fredagsmys....

Blev ju utmanad av kära dottern

att  avslöja sju sanningar om mig själv........

1: jag hatar fåglar..är det värsta djur jag vet....
2 är så j***a mörkrädd
3 säger vad jag tycker o tänker, blir ibland obekväm för vissa människor pga det
4 tycker att öl o whiskey är gott, inte särskilt kvinnligt har jag förstått...
5 älskar norrland, det  bästa som finns
6 försöker se nåt positivt i allt, tror att allt har en mening..
7 är en riktig j***a språkpolis och HATAR  särskrivningar, hade inte bästa betyget i svenska förintet=)


Jag ska nu egentligen länka till 7 personer och utmana dessa men eftersom jag är såååå j***a dålig på att länka så kan dom som känner sig manade  göra det och dessutom så har dom flesta jag känner redan blivit utmanade....men saaraaaa, du kan känna dig utmanad=)

RSS 2.0