Livet är svårt

Sov till halv elva idag och gick upp och kollade en stund på tv.....efter en halvtimme kände jag hur tröttheten tog över igen och jag somnade en timme till.
Åkte ner till mamma och där var en personal som inte ska jobba i vården, som mamma säger hon hör inte vad man säger och det kan jag hålla med om....det är som att det går in genom ena örat och ut genom det andra. Nu är det en svensk uska med många år i vården jag pratar om.....men som har gått in i väggen och jobbar inte heltid, men kanske inte skulle jobba i vården idag.
Att prata barnspråk med en vårdtagare gör mig vansinnig, det är vuxna människor vi jobbar med och som ska respekteras som det...jag känner mig som en jävla bitch men jag kommer aldrig att acceptera att nån håller på så hos min mamma. När en vårdtagare är så gnällig som jag vet att min mamma kan vara så är det bättre att puscha henne framåt istället för att bekräfta det negativa.....det finns helt underbara människor i personalen som fattar vikten av det och anstränger sig....all cred till dom.
I morgon startar jobbhelgen....tre nätter men det ska väl gå det också, men jag saknar jobbet i Frostviken, inget är som det.....om jag kunde ha mamma, barn, barnbarn och så han den finaste och Frostviken på samma ställe så skulle livet vara optimalt...men så kan det aldrig bli och jag får välja jobb och dom jag älskar och valet är ändå inte svårt......

Det svåraste uppdraget

Hämtade mitt lilla hjärta igår som sov över här i natt. Som jag älskar den ungen....vi var på fotbollsträning, åkte till Björken och badade innan det var dags för saga och sova för henne.Upp kl 7 i morse för att försöka få i henne frukost....gick väl sådär kan jag säga....precis lik sin mamma. Fick vara glad för en halv smörgås och två glas oboy. Köpte ju "frukt" hon skulle ha med sig....inte ens där var vi överens för frukt för mig är typ banan,äpple,päron osv....men hon envisades med att hon skulle ha hallon. Så där blev det 1-0 till Charlie som vanligt. Bromsen på höger bakhjul började låta så jag åkte ner till Erik som tittade på det och det behövs nya bromsbelägg och det hade han hemma, men så behövs även ett bromsok och vi åkte till biltema som bara hade till framhjulen.Så nu är det provisoriskt fixat och Erik beställer nytt från Tyskland precis som han gjorde när vänster var slut.....det läcker lite bromsolja nu så jag får hålla koll på det.....alltid ska det vara nåt.
SSK Anne ringde från Solgården och det ska tas lite prover på mamma och nya recept har kommit in....hon ville även att vi skulle träffas och ha en zip hos mamma. Det finns två sjuksköterskor i kommunen som jag litar på och som tar tag i saker och det är Anne och Catharina....dom andra på treskillingen är det bara flams och trams med....vissa ska inte ha blivit SSK överhuvudtaget och det ser man redan på deras cv....vad är det som är fel?
Jag känner att jag orkar inte ens prata med dom utan nu får det bli kontakt med dom jag litar på. 
Trött sliten och ledsen för att livet inte lät mig vara bara jag....jag fick bli mamma åt min mamma när mina barn klarade sig själv och det är det svåraste uppdrag livet gett mig.....

Jag gör vad fan jag vill

Nu har jag varit hemma en vecka och det känns som att jag är i en karusell....hela världen snurrar och jag hinner inte med i den farten....mamma har nåt slags hjärnspöken och ser texter i en maskin som hon kan läsa och jag har varit i fjällen och gift mig men jag har tagit hennes pengar för att gifta mig......hon säger att hon läst att min bror stefan har prostatacancer och blivit så smal, han har separerat från sin sambo och jeppes son Emil är död....hon har blivit lovad en en lägenhet av fastighetsbolaget  på kyrkvägen på nedre botten så hon kan gå ut själv....ja hur mycket skit som helst och ibland orkar jag inte lyssna på allt och hotar med att åka hem igen och då slutar hon......däremellan är hon hur klar som helst och pratar som vanligt. Igår hade hon klätt av sig själv och gjort sig iordning för natten innan personalen kom för att hjälpa henne och hon vägrade både kvällsfika och ögondroppar....jag gör väl vad fan jag vill var det svar jag fick varför....och såklart hon gör vad fan hon vill.....känner att vara mamma till sin mamma är inte vad jag vill......det var inte så jag tänkte att den sista tiden med min mammma skulle bli.....

RSS 2.0