Farmor/Mormor



haft en helt underbar helg med Wilma och Tovali, nog syns det vem som är prinsessan och vem som är trollungen....




Vad kokar dom ihop för bus nu då?



Trollungen skulle sova middag men det hade hon ingen lust med



hon försökte klättra över sängkanten med sina små ben, lilla sötnosen.....

Nu har trollungen

somnat.....i famnen på mormor=), inte sjutton kunde hon få vara ledsen i sängen, men nu ligger hon där efter att hon somnat så få se vad hon säger när hon vaknar=).

Wilmas farmor

är inte som andra farmödrar, Wilmas farmor är fruktansvärt morgontrött....men det struntar prinsessan fullkomligt i. Eftersom hon inte somnade förrän efter 22 i går så trodde jag i min enfald att hon skulle sova länge, men näää, inte hon inte=).Så nu har jag varit uppe sen 7, när gick jag upp 7 en lördagmorgon sist? Det är så längesen så det har jag glömt. Nåja efter en dusch så piggnar man till och efter ett par koppar kaffe så var det ok=). Vid 9 kom trollungen och sen har det varit full fart kan jag lova. dom små fröknarna har ätit lunch och nu gör vi ett tappert försök att få Tovali att sova middag, men det har hon tydligen ingen lust med, kämpar tappert med att få sina små knubbiga ben över resesängens kant och blir stup sinnig när det inte lyckas.....undrar jag om det blir nå sova av idag....får väl försöka stå ut med att hon blir arg o ledsen...fast det skär i hjärtat...

Får fint besök i dag

telefonen ringde för en stund sen, det var äldste sonen som undrade om jag ville ha prinsessbesök i helgen, Självklart ville jag det, han räckte över luren till prinsessan och jag pratade med henne så säger jag : ska du komma till farmor? Då slängde hon luren och jag hörde henne säga: pappa vi ska åka till farmor, pappa vi ska åka till farmor......hon är för go den lilla skruttan=) så nu är dom på väg hit. Det tar ca 1½ timme att åka från Vingåker så nu gäller det att sätta fart, har nämligen lovat att bjuda på tacos när dom kommer.

Och i morgon kommer lilla trollungen hit=) hennes mamma och pappa ska åka och handla i Örebro och då kan det vara skönt att nån gång få göra det utan trollungar, passar riktigt bra nu när Wilma oxå kommer, då kan kusinerna få leka och farmor/mormor får mysa med båda samtidigt. Vilken underbar helg=)

Har en fråga

som jag vill ha svar på...När någon åker till Norge och jobbar inom vården och även jobbar inom kommunen i vården i Sverige måste då den personen vid varje tillfälle den jobbat i Norge  när den kommer hem gå till vårdcentralen och ta MSRA- test? Tycker det låter lite konstigt då dels Norge har färre fall av MSRA än Sverige och när man ska jobba i Norge så krävs det att man testar 1 gång om året...Om man nu jobbar halvtid i Sverige och tex jobbar varannan vecka i Sverige och varannan vecka i Norge så kan man väl för sjutton knappt hinna få svaret på provet innan man ska börja jobba....tycker det låter helknasigt. Hur är det i era kommuner?

Får väl ta mig

lite tid att uppdatera....I går hade jag bestämt att åka ner till äldsta dottern och trollungen en stund på eftermiddagen, men när jag skulle åka uppstod ett problem...jag hade helt plötsligt ingen bil. På parkeringen utanför gapade ett stort hål och bilen var puts väck, men det var yngste sonen oxå så det var bara att lägga ihop två och två. Efter ett telefonsamtal så bekräftades mina farhågor, bilen stod redan hos Anna men sonen befann sig i Örebro. Han tyckte att jag kunde ta bussen ner till Bångbro, men att han kunde gjort detsamma fanns inte i hans värld. Så det blev till att ta en promenad på 4 kilometer och det är väl inte hela världen, det är bara det att det är en del långa rakor och halt som attan var det oxå på dom dåligt plogade vägarna, men dottern och trollungen kom och mötte mig halvvägs så det var inte alltför betungande=)Så är det att leva med yngste sonen, man vet aldrig vad som väntar, borde väl ha lärt mig och vara härdad vid det här laget, men han lyckas ändå överraska mig=). Tur för honom att kärleken till sina barn är villkorslös........

Idag har jag varit på APT, ibland undrar man vilken funktion det har eller om det är bara för att.........

År det bara här det snöar

så innih*****e? Jag har nog aldrig varit så trött på snö som jag är nu, när man tittar ut genom fönstret så är det som ett vitt töcken av den där jädra snön=(. Hade tänkt att jag skulle ta en lång promenad med hunden när jag hade vaknat idag, men det sket sig för var det inte halt så man var som en annan Bambi på is så var det plaskigt och blött och att gå med gummistövlar i halkan det var uteslutet, så det blev en kort promenad men nog lång för att man skulle hinna bli blöt.
Ska ta mig en tur med snabeldraken, lika bra att passa på med allt elände på en gång. Jag tror jag har sanden från hela vinterns sandning i hallen, kan kanske bero på att jag har jobbat i helgen och inte varit hemma på nätterna. Det har varit ett antal ungdomar här och det har sjungits singstar och misstänker jag, druckits en och annan öl.....men....och det är det viktigaste, dom har skött det bra!!! Att jag sen får dammsuga en jädrans massa sand, det är smällar man får ta som morsa=).
Trött är jag oxå, jag försöker att inte sova så länge den morgon jag går av för att kunna ställa rätt dygnet igen och då blir man trött och lite flummig i huvudet, men vafan det är världsliga saker i morgon är allt normalt igen och jag ska inte jobba förrän nästa onsdag....9 dagar att göra vad jag vill=).

Snö snö

och åter snö...nu tror jag att jag emigrerar snart. När jag vaknade idag så snöade det för fullt, känns såååå onödigt, det har varit så skönt på nätterna när vägarna varit bara. Det tar inte alls lika lång tid att åka och nu när det är ljust redan vid halv 6 så har det känts lättare och lättare att jobba. I förrgår natt såg vi tom en grävling, trodde nog att dom sov längre, för det var på väg mot Gammelbo. Allmänningbo och där i skogarna ligger ju mycket snö kvar. Det är inte lika mycket älgar på vägarna nu, bara nån enstaka då och då. Kanske beror det på att det inte är lika mycket snö i skogen så dom behöver inte söka sig ut mot vägen, vad vet jag. Rådjur och harar är det massor iaf och rävar, dom springer kors och tvärs över vägarna, ibland är dom rena självmordskandidaterna=). Nu är det en natt kvar och sen långledig, ska bli riktigt skönt. Ska ta och gå ut med den nödiga jycken, till ICA och handla en påse pommes frites, hade tänkt mig helt vanlig kokt potatis till kotletterna men nej då...protester från dom bortskämda terroristerna, dom skulle ha pommes frites och ja som vanligt får dom som dom vill=). Idag får dom som dom vill för att jag inte orkar argumentera med dom, vill bara få maten överstökad så jag kan lägga mig och sova ett par timmar till, vaknade alldeles för tidigt idag med tanke på att jag ska ut tredje natten i kväll och jag har ingen lust att vara som en zoombie i natt.

Jag är glad

och tycker att det är en himla bra uppfinning, lilla hunden är  inte glad och tycker att det känns för j*****t. Grimman runt hennes nos fungerar som en grimma på en häst, lilla damen kan inte dra som hon vill och jag slipper hålla emot som en galning. Hade det på Ville oxå och jag lovar det finns inget bättre, vissa människor frågar om hunden är farlig och tror att man har munkorg på den, då brukar jag svara att du ser väl att den har hela munnen fri....den skulle kunna bita dig när den vill...det är för att hunden drar och inte vill lyssna på det man säger, då är det en superbra grej. Bra affär är Granngården oxå, där får man ta med sig hunden in och kan prova saker i lugn och ro så det blir rätt....och som plåster på såren fick lilla vovven ett stort rökt köttben som hon har ägnat sig åt hela kvällen=).

Hur länge orkar

man...det är frågan

Nu är det

bara för mycket........hur fan tänker dom.........


Wipeout

i femman är ett nytt favvoprogram. Riktigt roligt och underhållande är det och Hans Wiklund och Felix Herngren är superbra som kommentatorer, var dom får allt ifrån det kan man ju undra. Sofia Wistam är en av mina favoritprogramledare så det gör ju inte saken sämre, ibland skrattar hon oxå så hon nästan viker sig. Kul med ett lättsamt och underhållande program där deltagarna ger 100 procent av själva.

Nu är äntligen

våren här...känns det som iaf, jag vet inte om det har varit över 0 grader i en vecka för det är tydligen så det räknas,men det bryr jag mig inte om, det känns som vår i vilket fall som helst. Ska ta med mig hunden och ta en lång promenad, enda nackdelen är att det är så skitigt när snön smälter och gruset är blött och det är inte kul med en lerig hund som om man inte kommer ihåg att hålla i henne flyger upp i sängar och möbler. Lite svårt att lyda har lilla damen oxå och det går åt mycket tålamod och många tillsägelser för att få henne att ligga på sin plats och torka, blir liksom lite enklare när man bara kan sopa upp gruset på ett ställe.
I morgon börjar den verkliga jobbveckan, då är det bara att inse att det är jobbet som gäller, det andra får vänta. Bara onsdag och torsdag ledigt, men sen väntar ju 9 dagars ledighet igen och då är det värt det=).
Nej på med kläder och ut i solen, man vet aldrig i morgon kan det regna=).

Cruella de Ville

vann och melodifestvalen  för Sveriges del går mot sitt slut...ja lika bra att häxan vann då slipper jag ju se på eländet i Ryssland och kan ägna den kvällen åt nåt bättre. Det kan bara vara dumma korkade svenskar som skickar opera på en schlagerfestival.  Det är alltså en schlagerfestival det handlar om , inte en operafestival....hur blond får man vara som svensk...opera har vi  här i Kopparberg på Skäret, där hör det hemma, verkar som det står desperat i pannan på många som röstat på Cruella, desperat försök att med något originellt få röster till Sverige i Ryssland...men sorry...det kommer inte att funka.....

Melodifestivalen

ska jag titta på i kväll hade jag tänkt och det innebär att jag måste hoppa i skorna och pallra mig ner till ICA och handla lite godis. Dessutom är det ju lördag och helt legalt att äta godis...yngsta dottern vill ha choklad, jag vill nog ha smågodis idag. Håller tummarna för Caroline af Ugglas låt, hon är såååå jäkla bra......om inte Caroline vinner så håller jag på Sarah hon är bra hon oxå..........

Nu är det slut

på 9 dagars ledighet och vad har jag fått gjort?just det INGENTING=(. Jag som jobbar bäst med kniven på strupen och gör allt i sista sekunden, men ändå hinner...jag blir alldeles passiv när jag har massor med tid. Antar att det är en vanesak, var lika när barnen var små och skulle åka till "mamma Ankie" det första halvåret fick jag inget gjort när dom var där, gick bara och plockade och tyckte det var alldeles för tomt och tyst, men sen gick det bättre lärde mig att utnyttja tiden på bästa sätt. I dag när jag ska iväg och jobba i natt så har jag både dammsugit och torkat golven, nåt jag skulle ha gjort i typ..fredags....Nåja det blir säkert bättre bara jag lär mig att ha lite diciplin på mig själv och inte låta den där latmasken smyga sig på mig, det är en fasligt lurig rackare med stor övertalningsförmåga. Det betyder ju inte att jag i framtiden ska ägna mig åt att städa och såna där världsliga saker när jag är ledig, det är inte det, utan jag menar att det ska göras när det behövs, inte när det har blivit snudd på katastrof...annars är jag ju av den åsikten att livet är alldeles för kort för att ägna sig åt det som är tråkigt, man bör hitta glädjeämnena i var dag och hitta det som är roligt,,,Lite skit i hörnen betyder bara att man gjort nåt roligare är mitt motto...men det får vara med måtta.

ja så var det

dags igen då...för en färgning av håret=) och eftersom jag aldrig lyckas komma ihåg vad jag köpte för färg dom gångerna det har blivit bra så är det alltså som att spela rysk roulette. Jag står där i affären ( den där nödaffären som jag får ta till när jag kommer på hux flux att det är dags, den som har sveriges sämsta sortiment av hårfärger) och jag försöker att komma ihåg åtminstone om det var blond, ljusblond eller möjligtvis mörkblond, men nääää inte ens det=(.Så nu sitter jag här med nåt i håret som ska bli en färg....förhoppningsvis en färg man kan gå ut och visa sig bland folk i. Annars blir det till att dra en gammal mössa över huvudet och gå tillbaks till affären och prova nåt annat...det har hänt förr.

Tonårsdöttrarna har dragit på innebandyträning, bara sonen och jag hemma då, hade totalt glömt bort den där träningen, skulle alltså haft maten klar när dom kom hem från skolan, så det fick bli jucie och mackor så länge, middan får vänta tills dom kommer hem igen, så nu är det jag som får gå här och vänta på mat, hinner kanske förgås av svält innan dess, känner hur blodsockret sjunker och händerna darrar...

GRATTIS ELIN



och kramar på din 23-års dag, hoppas du fu får en bra dag kära lillasyster. Du måste tala om vad du fick av Christoffer, blev ju så nyfiken......

Internationella kvinnodagen

är det ju idag...en mycket märklig dag tycker jag. Jämnställda ska vi väl vara alla dagar...och vilken dag är det internationella mansdagen?...om vi nu ska vara så himla jämnställda.
Självklart ska vi ha lika lön för lika arbete och kvinnor och män ska behandlas lika, men det går inte att  göra oss helt lika, vi har olika förutsättningar och när man pratar med feminister som propsar på fullständig jämnlikhet och dom tycker att mannen ska dela allt ansvar hemma med att diska, laga mat, tvätta osv men när man då säger att då fixar väl du med bilen, snickrar, målar, klipper gräs och sånt då blir det helt tyst......visst ska vi ha jämnlikhet i det stora hela men annars tycker jag att var och en gör det den är bra på, det blir nog jämnlikt i slutändan iaf då.

Lilla trollungen



hon dricker än så länge bara vatten och är nöjd med det, men prinsessan däremot hon gillar cola




och då kan man halsa ur en stor flaska, är man stor så är man......

Sen den



lilla hittehunden kom till oss så har vi bara väntat på att Hans och Gunnar ska acceptera henne....men si det vill dom inte!!!!
 




Hans är värst och boxar gärna till henne om hon kommer för nära, feg är han oxå som sätter sig högre än henne. I går var det jakt genom lägenheten och dom försvann ut i hallen, plötsligt hördes ett yl, Erik påstod att det var ett äkta tjejyl, vad nu det är? En slokörad hund kom ut i köket iaf, vad som hänt kunde man bara spekulera i men det lutar åt att hon fick känna på det där som sitter i Hasses tassar, klor heter det visst=). Men hon får faktiskt skylla sig själv för hon har väldigt svårt att låta dom bara passera, då ska hon brottas med dom och tar tassarna runt dom och trycker ner dom under sig så man bara ser ett huvud som sticker fram och väser och fräser. Hon vill nog bara leka men man tycker att hon är så hårdhänt, men antagligen inte så farligt iaf eftersom dom inte går undan för henne. Nåja hon lugnar väl ner sig såsmåningom och katterna får gå över golvet utan risk för anfall, hoppas jag iaf.

Fredag kväll

och som vanligt INGENTING att se på tv. Det är väldigt konstigt för på vardagarna när dom flesta ska upp tidigt så visar dom en massa bra program och bra filmer, (nu gör det ju inte mig så mycket längre eftersom jag jobbar natt) och på helgerna när folk är lediga då visar dom bara skit rent ut sagt=(. Det kanske finns nån mening med det...det är kanske så att vi inte ska titta på tv på helgerna, vi kanske ska hitta på andra saker att göra....det har aldrig slagit mig förut....så är det kanske och ...ja då är det ju nå bra med det=). Det gäller att tänka positivt ha ha ha.

Alla ungar är på vift...Erik är och bastar med några kompisar, eller ja bastar , antar att det är en förevändning för att dricka öl, brukar ju vara så bland karlar, tipsextra eller basta då innebär det med automatik att man ska dricka öl. Det där lär dom sig fort, finns nog inbyggt i killar.
Lisa skulle ut och gå med Martina och Linn, det var för snart 3 timmar sen, ibland är promenaderna långa.........
Lina är i Löa bastu stod på programmet där oxå....men morsan hämtar.........

Ska snart slå en signal till Lina och höra när hon ska hämtas, börjar tröttna på att leta efter nåt att titta på ...det enda som erbjuds är typ reprisen på Big Brother..får väl bli det då..............

Fy tusan

vad trist och grått det är, snön når fortfarande till knäna om man dristar sig till att ta en promenad i skogen med jycken. Ska man hålla sig i byn och på trottoarena så är det både halt och skitigt så det är till att välja...pest eller kolera=(.
Lat är jag oxå, ibland biter den sig fast ordentligt den där latmasken, skulle behöva dammsuga och stryka den sista tvätten men lyckas övertala mig själv varje dag att det kan jag göra i morgon=). Jag är inte svårövertalad, inte det minsta.....

Ingenting att se på dumburken är det heller, bara på tisdagar när nu dom desperata hemmafruarna äntligen är tillbaka, spännande början på den här säsongen, tur att jag har börjat jobba natt så jag inte missar så mycket och blir beroende av repriser. En enda tisdag på 6 veckor jobbar jag=).

Kanske ska ta och göra åt vettigt då, som att laga lite mat till terroristerna, får bli nåt som går fort och lätt...är man lat så är man.......

Jag tror man

får en adrenalinkick av att jobba natt=) igår sov jag bara 3½ timme men var ändå så alert att jag dammsög, torkade golv och plockade undan efter helgen. Det är helt otroligt vad tre ungdomar kan ställa till under en helg när inte morsan är där och plockar efter dom=(. Var riktigt trött igår kväll så det var ingen svårighet att ställa rätt dygnet...sov till halv elva i dag men det behövdes väl annars hade jag inte gjort det...jag tror att kroppen reglerar det där med sömn ganska bra så jag sover tills jag vaknar och har inte dåligt samvete för det=). Det jag missar på morgonen tar jag igen på kvällen och det där med att gå upp tidigt på morgonen har aldrig varit min grej så att följa kroppens signaler passar mig ypperligt=).

Väntar besök av äldsta dottern och trollungen idag så jag tog mig för att baka sockerkaka, ja tom två när jag ändå var igång och som vanligt blev det "pannkaka" av det, nåja den ena blev helt ok men den andra fastnade såklart till hälften i formen=(...tur att jag gjorde två då......bakning är inte min starka sida och det är synd det för jag tycker det är roligt att baka, men det är ytterst sällan det blir som man tänkt sig och det blir oftast så att det blir familjen som får äta upp det, brukar inte bli så att man kan sätta fram det till gäster...tur att ICA bakar så bra=).

En snabb promenad med hunden, ner i tvättstugan och byta maskin och sen är det dags att sätta på kaffepannan och ta en bit av den nybakade sockerkakan.......

Jobbhelg

Med tre nätters jobb blir inte mycket fritid kvar...bloggen hinns inte med=(. Återkommer efter helgen.......

RSS 2.0