Blir så

J***A IRRITERAD PÅ ATT DET ÄR SÅÅÅÅ HIMLA LÄTT ATT GÅ MED I BOKKLUBBAR OCH ANNAT SKIT MEN ATT GÅ UR DET ÄR F*N INTE LIKA LÄTT=(.Nu har jag försökt att krångla mig ur en bokklubb som jag gick med i för 6 månader sen. Sex månader var ett villkor att man blev kvar i bokklubben och eftersom jag tycker om att läsa böcker så varför inte. Nu visade det sig att den här bokklubben inte alls hade det utbud av böcker som jag hade förväntat mig eller ens är intresserad av att läsa och det fanns inget som helst tvång av att köpa ett visst antal böcker( det enda positiva). Nu skulle jag gå ur den och trodde i min enfald att det bara var att skicka ett mail, men ack vad jag bedrog mig....inte farao gick det, så nu blir det till att sätta sig och på gammalt hederligt vis ta fram papper och penna och plita ner några rader och se till att jag kommer ur skiten...tillråga på allt så får jag klä på mig och gå dom ca 100 meterna till ICA för att köpa ett frimärke oxå, tänk så mycket enklare allt är när man bara kan sätta sig vid datorn och med ett klick få saker ur världen........

Vilken underbar dag=)

Solen skiner och man känner att det är vår i luften, även om det är massor med snö kvar och dom upplogade snövallarna är höga som Himalaya, nåja nu överdrev jag kanske, men det känns så iaf. Ska försöka ta mig ut en sväng på en promenad med jycken, det kan både hon och jag behöva, men först en svängom med snabeldraken och vika lite tvätt, ev stryka oxå om det behövs men det känns som straffjobb...hatar att stryka men hatar skrynkliga ostrukna kläder oxå så det är "suck" bara att bita i det sura äpplet=(.
Yngste sonen ligger i magsjuka nu..inte populärt vill jag lova, allrahelst inte som det är helg och planer hade smitts=). Det hade säkert inte varit lika surt om det hade varit måndag....nu ligger han iaf däckad och kan inte annat, lika bra det ....

Två kvällar i rad har jag suttit och tittat på reprisen av Big Brother, den som Linda Rosing är med i. Hur i hela fridens dar kunde man sitta dagligen och titta på slikt skit?och dessutom tycka att det var bra....säsong efter säsong följde man slaviskt detta hjärndöda program...vad ska jag skylla på? att det inte fanns nåt annat att se...Nåja nu ser jag det iaf med andra ögon och nu är det färdigtittat.

Har min jobbarhelg oxå, det var tusan vad den kommer fort, men den går över fort oxå och sen kommer 9 lediga dagar=).
Måste nog hinna ta en tupplur sen om det ska funka att vara vaken hela natten eftersom jag vaknade redan vid 9 i morse, det är alldeles okristligt tidigt iaf om man ska jobba natt.....

Utmanad av Karolina:

Varje svar måste börja på första bokstaven i ditt namn. Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på eller ljug! Om personen som taggade dig har ett namn som börjar på samma bokstav som ditt får du inte ge samma svar som han/ hongjort. Du får heller inte svara samma sak två gångereller skriva ditt eget namn.



1. Vad heter du? Maritha

2.Ett ord på fyra bokstäver: Mjuk

3. Ett flicknamn: Madelene

4. Ett pojknamn: Mikael

5. Yrke: Målare

6. Färg: Mintgrön

7. Klädesplagg: Mockajacka

8. Mat: Makaronpudding

9. Sak i badrummet: Munskölj

10. Plats/stad: Malmö

11. Orsak att vara sen: Missförstånd

12. Något man skriker: Mååål

13. Film. Mama Mia

14. Något man dricker: Mjölk

15. Band: Metallica

16. Djur: Marsvin

17. Gatunamn: Myrbogatan

18. Bil: Mercedes

19: Sång: Med bussen från stan ( Lars Winnerbäck)

20. Aktiviteter med mer än en deltagare: Monopol



Jag utmanar alla som vill.......

Tack för alla

goa kommentarer jag har fått i magsjukeeländet, det värmer ska ni veta=). Det var en satans magsjuka att sitta i=( har mått som skit hela helgen och mest sovit....har sovit 43 timmar sen i fredags. I kväll var jag ut för första gången, gick en liten sväng med hunden och sen till ICA och jag var alldeles svettig och slut efter det. Köpte Proviva Blåbär och det smakade hur gott som helst, det enda som har smakat  bra hittills.
Lina och jag har haft en myskväll med popcorn, grönsaker och dip och en film såklart...vi hyrde Happy Feet en animerad film om pingviner=) så barnslig är jag(vi) ha ha ha....jag bara älskar animerade filmer, dom har ofta en mening oxå och så kan dom vara hur sorgliga som helst men får alltid ett lyckligt slut=).

I morgon har jag en jobbnatt framför mig...återstår att se hur det går med det....nåja jag har ju morgondagen på mig och det måste ju ta slut nån gång. Nu ska jag iaf lägga mig och sova, det kan jag väl behöva, jag som har sovit så lite den här helgen hahaha Natti Natti

Magsjuka

Har jag och det är inte kul alls=(. Jag kände mig lite halvrisig natten till fredag när jag jobbade men trodde att jag bara var trött. När jag kom hem och gick och la mig så fick jag frossa, jag frös så det kändes som om jag låg på is. Vaknade vid ett och då var det kört...fick krama porslinsguden....och sen höll det på så....fy och blä för magsjuka. Jag sov från 8 på fredag morgon till 12 på lördagen med avbrott för toabesök. Fortfarande kan jag inte få i mig nåt annat än Loka, så fort jag tänker på mat så mår jag illa och magen värker ännu så det får vänta med att äta nåt, får duga med Loka så länge.
Nu har jag varit uppe en halvtimme och är helt slut så nu får det bli sängen en stund igen.....

Glömde mina

glasögon hemma i går kväll när jag åkte till jobbet, fanns nog en mening med det, tror det var nån högre makt som såg till att jag var tvungen att svänga in mot byn när vi skulle upp till Kloten i natt...kan inte säga att det var precis lugnt o stilla här hemma och inte helt åt helsike heller....men som sagt var nog bra att jag fick lov att ta den där svängen hemåt...behöver nog inte säga mer....Mellersta dotterns kommentar till kompisarna: Vem f*n har ringt? ha ha ha det var ju ingen som hade ringt, bara morsan som hade glömt glasögonen men det kunde ju inte hon veta=). Nåja nu dröjer till nästa fest..om det ens blir nån mer....

När katten är borta

dansar råttorna på bordet brukar man ju säga....och idag är det mina ungar som är råttor och jag är katten=(.
Eftersom jag ska iväg och jobba i natt så har det tydligen bestämts att det är fest hemma hos oss ...det är gymnasiefest i Lindesberg men först är det fest  HÄR.....En slump att det infaller när jag jobbar? Ja jag får väl tro på det...Jag vet tre stycken det inte blir nådigt för om det inte ser ut här hemma som det gjorde när jag åkte, kommer att ta en koll med grannarna oxå så det inte spelas för hela byn...men jag får väl utgå från att jag kan lita på dom och skulle det visa sig att så inte är fallet ja då får väl friheten begränsas så enkelt är det.
Ska försöka hitta en vrå där jag kan gå undan och vila en liten stund innan jag ska iväg men det är f*n inte lätt när det är sportlov och huset fullt av ungdomar=).

Sitter och väntar

på besök av trollungen och äldsta dottern, dom tror att dom ska komma hit och väcka oss....ha ha ha jag har varit vaken en låååång stund, den enda dom får väcka är yngste sonen, han sover än.

Magsjuka har det varit här i natt=(. Ja inte nån av oss...katterna eller en av katterna, vet inte vilket, har haft magsjuka och spytt på ett antal platser så det blev till att torka spyer direkt jag klev ur sängen...inte precis så man vill börja dagen=(. Varför ska dom alltid spy på mattor? Vore betydligt enklare om dom gjorde det på golvet, eller varför inte på toaletten....men det är kanske överkurs=).

Gullungarna



Farmors och Mormors hjärtan,två små kusiner det bästa som finns ingen överdrift alls att barnbarnen är livets efterrätt.....

Var och firade

trollungen i går på hennes första födelsedag. Hennes mamma hade bakat en massa gott och en fin tårta med rosa grädde bjöd hon på. Massor med fina presenter hade hon fått, hon undrade säkert vad det var för konstigt som hände meda¨alla människor och paket och tyckte det var roligast att klättra upp och sätta sig på paketen som var nog stora för det, så lilla storebror fick hjälpa henne att öppna dem och det gjorde han så gärna=).

En riktig överraskning blev det både för Tovali och hennes mamma o pappa när morbror Tobias och Prinsessan dök upp. Dom hade åkt från Vingåker bara för att fira trollungen. Sen kom dom hit och sov över så idag har det varit massa bus och lek. Underbart väder var det så Wilma, jag och hennes mostrar gick ner till dagis och busade i snön. Prinsessan älskade att åka i långa rutschkanan och klättra i borgen, Frankeborg som den heter efter den förälder som snickrade den i mitten av 90-talet då mostrarna och morbror gick där. Åkte pulka gjorde hon oxå och naturligtvis gungade, så det var en rödblommig glad liten tjej som tillsammans med mostrar och farmor kom hem igen och då smakade det gott med mat i magen. Nu ska vi gå en sväng till affären igen och sen är det väl dags för lite lördagsgodis innan Prinsessan ska ta ett bad före hemresan. Äldste sonen ska till Sälen 1 vecka och åker i morgon så dom måste åka hem redan i kväll så han hinner packa och fixa, hoppas det blir så här fint väder hela veckan  så dom får en härlig semester och alla barn som har sportlov den här veckan oxå, mina får jag väl sparka ut som vanligt...tonåringar är ju livrädda för att gå ut på dagen, men på kvällen och natten går det finfint=).

GRATTIS TOVALI



Idag fyller lilla trollungen 1 år. Hoppas du får en riktigt rolig födelsedag med många paket, ballonger och tårta. Tusen pussar och kramar får du från mormor, morbror och mostrarna...vi kommer med paket........

Vilken härlig

dag=). Har nyss varit på en långpromenad med hunden i det härliga solskenet. Jag hade ställt klockan på 13 i dag, men gick jag upp då? nej naturligtvis inte, det blev en timmes skönhetssömn till....det kanske straffar sig i kväll men det löser sig alltid. Natten till lördagen snöade det heeeela natten, det var inte direkt kul att köra på dom oplogade vägarna i  skogen men vi tog oss fram iaf trots flera decimeter snö. I natt var det mycket djur ute på vägarna, 5 älgar och 6 rådjur såg vi. Haren som brukar skutta framför bilen i Allmänningbo han har lyst med sin frånvaro hela helgen, likaså räven i Guldsmedhyttan. Dom har väl kanske varit på äventyr nån annanstans i helgen, dom kanske återkommer......Däremot såg vi rävspår på vägen mellan Ramsberg och Kloten, det såg för roligt ut, ibland gick dom rakt och ibland gick dom i sicksack över vägen, sen slank dom ner i diket och upp igen, vi sa att han nog hade varit på fest och druckit lite för mycket...rätt var det var så bar spåren iväg in i skogen och sen ut igen men då var dom två, han hade nog raggat upp en tjej efter vägen. Man ser så mycket på natten som man aldrig ser på dagarna, och när man framåt morgonsidan är så där lagom trött och fnittrig så skenar fantasin iväg och man får till riktiga rövarhistorier om alla djur man ser=). Nu väntar iaf 9 dagars ledighet....skööööönt.

Nyss hemkommen

en stor mugg varm choklad och ett par rostade mackor och sen sover jag gott=). Ska bara komma ihåg att dra ur telefonen oxå...och ställa mobilen, för idag får jag inte sova så länge, ska ju kunna somna i kväll oxå. Så nu kryper jag under täcket så hörs vi senare. Ha en bra dag i solen....

Snö snö och åter

snö...när ska det sluta snöa? Vill inte ha mer snö nu, nu ska det bli vår och varmt...har den inte kommit när den ska så behöver den inte komma nu!!! Jag har ingen lust att köra hela nätterna i massor med snö, långt in i skogarna, det finns så det räcker nu. Det finns så barnen kan åka skidor och pulka i Klacken på sportlovet och efter det så kan det bara försvinna....vips så genom ett slag med ett trollspö så är det borta=). Vill verkligen ha vår nu, man blir såååå trött på den låååånga vintern och längtar till solen lyser och värmer, allt blir liksom lite lättare då.

Nu väntar 3 nätter och sen är det 9 dagar ledigt igen=). Så himla skönt...hinner massor när man är så långledig, känns som man har semester varannan vecka ....

Om en vecka fyller trollungen 1 år, herregud vart har tiden tagit vägen? Nu är ju inte hon heller nån bebis längre, det går alltför fort. Men det är ju roligt oxå att se hur hon utvecklas, en busigare och påhittigare unge får man leta efter, envis som en åsna och en vilja av stål, håller igång sin mamma hela dagarna, inte många lugna stunder där inte, men det är väl så det ska vara=).

Nej nu ska jag försöka få på mig kläder efter duschen och ge mig ut och försöka handla lite...det är bland det tråkigaste jag vet, allrahelst på förmiddagarna när rullatorracet pågår, det håller jag mig helst undan....men så är det det där med att hitta på vad man ska ha till middag, är så himla fantasilös när det gäller mat, men det kan bero på att det får inte vara för avancerat och helst gå fort...då blir man kanske lite begränsad=). Sen gäller det att efter middagen få till den där extra lilla slummern innan man ska iväg, ska kanske sätta lite fart då........

Nog för att

jag är känd för att vara tankspridd och disträ, men det här tar priset=(. Skriver en kommentar till en av de bloggar jag läser...och vad upptäcker jag ca 4 timmar senare? Jag har skickat kommentaren ........TILL MIG SJÄLV........F*n vad trött jag blir på mig själv, finns det nåt sätt att slippa sig själv  en vecka eller iaf nån dag så gör jag det så gärna=(.

Varför

ringer telefonen alltid när jag har jobbat och ska sova? Så har det varit varje gång jag jobbat, de dagar jag är ledig är det inte ofta telefonen ringer på dagen men tamig tusan de dagar jag ska sova efter en natts jobb så är det som förgjort=(. I dag har det varit hopplöst och jag kan upplysa om att hade jag orkat släpa mig ur sängen för att svara så hade jag nog varit allt annat än trevlig, därför var det lika bra att låta bli.....Men sen jag gick upp så har telefonj****N varit knäpptyst, visst är det märkligt.Jag har försökt stänga av ljudet, men när jag gör det så stängs bara melodin av, inte själva ringsignalen...hm, mycket märkligt. Jag får väl försöka komma på nåt.........en  natt till utan alltför mycket sömn klarar jag nog, är ju ledig sen i 2 dagar.

Tack gode gud att

det finns snälla företagare som kan komma till hjälp när man ( som vanligt) är förvirrad och snabb i handlingen och eftertänksamheten släpar efter. Den snälla Malin på "Elsas hem" har godtagit min avbeställning av vagnen och satt tillbaks pengarna på kontot=) hon tom hälsar mig välkommen tillbaks som kund...trots att jag är strulig....snabbt gick det oxå, det kan man kalla service.......

RSS 2.0